Güncelleme Tarihi:
Tüketmek için en doğru öğün: öğle, ikindi veya akşam
Malzemeler
30 gr yağsız kuzu eti
1/4 havuç
¼ soğan
2 yemek kaşığı bezelye
Yarım patates ya da 1 yemek kaşığı bulgur ya da esmer pirinç
Yapılışı
Et dışındaki malzemeler doğrandıktan sonra etle birlikte tencereye alınır ve üzerine 1-2 bardak su eklenerek ocakta pişirilir.
İsteğe göre tüm malzemeler fırın poşetine konularak fırında da pişirilebilir.
Ardından etin iyice piştiğinden emin olduktan sonra küçük parçalara ayılır ya da çatal yardımıyla ezilerek verilebilir.
Etli yemek yaparken yağ eklememeye özen gösterilmelidir.
Ek gıda döneminde kırmızı et; yüksek protein, biyoyararlılığı yüksek demir, çinko, B6 ve B12 vitamin içeriği yönünden zengin olması nedeniyle oldukça önemlidir.
Not: Bu tarif Diyetisyen Dilan Dalgıç tarafından hazırlanmıştır.