Bebeği karnından kendi çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Bebeği karnından kendi çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2015 11:20

İlk kez denenen bu yöntem kameralarla görüntülendi.

Haberin Devamı

DHA’da yayımlanan ve Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild'in internet sayfasında yer verdiği bir habere göre, Hannover yakınlarında bulunan Bad Öynhausen kasabasındaki Kadın Doğum Kliniği'nde, yeni bir doğum yönteminin denendiği belirtildi.

Haberde, söz konusu doğum yönteminin ilk kez Avustralya'da gerçekleştirildiği ve Bad Öynhausen Kadın Doğum Kliniği'nin Başhekimi Dr.Manfred Schmitt'in de, bunu Almanya'ya taşıyabilmek için uzun süredir plan yaptığı kaydedildi.

YÖNTEM İLK KEZ DENENİYOR

Klinikte doğum vakti gelen 30 yaşındaki Alman anne Oxana Kaiser, Dr.Manfred Schmitt ve ekibinin yardımcı olduğu sezaryen doğumla bebeğini karnından çekip çıkarması kameralarla görüntülendi.

İlk çocuğunu sezaryenle, diğer üçünü de normal doğumla dünyaya getiren anne Oxana Kaiser, Almanya'da ilk kez denenen yöntemle 4.100 gr. ve 57 cm boyunda bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

Haberin Devamı

Bebeği karnından kendi çıkardı

DOĞUM YARIM SAAT SÜRDÜ

Doğum için belden aşağısı narkozla uyuşturulan anne, Dr.Manfred Schmitt ve ekibinin gözetiminde, başarıyla bebeğini iki eliyle tutarak karnından çekip çıkardığı belirtildi.

Alman basınına haber olan doğumun, yarım saatlik bir zaman diliminde gerçekleştirildiği, anne ve bebeğinin de sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

SEZARYEN DOĞUMDA BUNLARA DİKKAT!

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı-Perinatolog Doç. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç, sezaryen doğum ve dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili şunları söyledi:

“Sezaryen, bebeğin anneden karın ön duvarından ayrılışıdır. Sezaryen doğumda bebeğin anneden ayrılışı ameliyathane ortamında ve anestezi altında gerçekleştirilir. İlk sezeryan ameliyatı 1827de A.B.D’de gerçekleştirildiğinde annelerin yaklaşık yüzde doksanı yaşamını kaybetmekteydi. Bunun ana nedeni kanama ve enfeksiyon kontrolünün yapılamamasıydı. Günümüzde de sağlık koşullarının gelişimi ile yaklaşık uygulaması yüzde otuzlara çıkmıştır. Anneler için de oldukça güvenli hale gelmiştir. Ancak yine sezaryen oldukça kanlı ve birçok kez acil girilen bir cerrahidir. Sezaryen ameliyatında bebeğin vajinal yolla çıkışında olduğu gibi manevralar uygulanmaktadır. Bu manevraların doğru bir şekilde yapılması, sterilite kurallarına riayet edilmesi ve bebeğin anneden gecikmeden ayrılması bebeğin ve annenin sağlığı açısından önemlidir.”

Haberin Devamı

ANNENİN BEBEĞİ KARNINDAN KENDİ ÇIKARMASI TEHLİKELİ Mİ?

Doç. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç, Almanya’da gerçekleşen doğumla ilgili ise görüşlerini şu şekilde aktardı:

“Annenin sezaryen ameliyatında bebeği kendi çıkarması hem zorlu hem de non-steriliteye ve kan kaybına neden olacağı için güvensiz bir ortam sağlar. Bebek ve annenin birbiri ile olan bağı göbek kordonu yoluyla sağlanır. Bebek, göbek kordonu yoluyla gelen kandan yiyecek ve oksijen gereksinimini sağlar. Bu nedenle kan kaybı veya iletimi bebek için oldukça hayatidir. Kaybedilen kan miktarı ve bebeğin oksijen ihtiyacını karşılayamama durumunda bebeği sıkıntılı bir noktaya sokabilir. Bu nedenle sezaryen doğum esnasında bebeği annenin çıkarması işleminin günlük pratiğe uymadığını savunmaktayım. Eldiven ile temas edilen anne bebek temasının doğal olmadığı da bir gerçektir. Amacımız anne ve bebeğin birbirini daha çabuk hissetmesini sağlamak olduğunda bebeği bir hekim tarafından çıkarılmasını takiben anneye dokundurulması sağlanabilir. Sezaryen sonrası bebeğin hızlıca anne ile tensel temasa geçmesi annenin hormonal anlamda uyarılmasını sağlar. Bu yolla birbirlerini hissetmeleri kolaylıkla sağlanabilir. Anne dostu uygulamalarda bu işlem uygulanmakta hem de çok sağlıklı olmaktadır.”

Haberin Devamı

BEBEK TAHMİNİ DOĞUM TARİHİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!