Başarılı olmak için ne yapmalıyız ve başarının sırrı nedir? Başarılı olmanın sırları ve 10 öneri

Güncelleme Tarihi:

Başarılı olmak için ne yapmalıyız ve başarının sırrı nedir Başarılı olmanın sırları ve 10 öneri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2022 15:33

Kişinin hedeflerini belirlediği süre içerisinde gerçekleştirmesine başarı denir. Başarı sadece iş hayatında geçerli olan bir kavram değildir. Kişinin, sanatsal faaliyetlerinde ve ikili ilişkilerinde de başarılı olması söz konusudur. Önemli olan bireyin ne istediğini bilmesi ve bunları gerçekleştirmek için yeterli enerjiye, güce ve inanca sahip olmasıdır. "başarılı olmak içi ne yapmalıyız" ve "başarının sırrı nedir" tüm ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Filozoflar, yaşam koçları ve kişisel gelişim uzmanları, başarıya dair birçok söz söylemiştir. Bunlar arasında en bilineni ''inanmak başarmanın yarısıdır.'' sözüdür. Kişinin kendisine güvenmesi, yani hedeflerini gerçekleştireceğine inanması, büyük bir motivasyon kaynağıdır.

Başarılı Olmak İçin Ne Yapmalıyız ve Başarının Sırrı Nedir?

Herkes, başarılı olmak ve takdir edilmek ister. Bazıları için başarı, zengin olmakla eşdeğerken, birçok kişi için gerçek başarı kariyer yapmaktır. Herkes için başarının tanımı farklı olsa da kişinin isteklerini gerçekleştirmesi ve tam anlamıyla bir şeyleri başarması için izlemesi gereken yollar hemen hemen aynıdır.

Başarının sırrını üç kelimeyle özetlemek mümkündür:
1- İnanç 2- Motivasyon 3- Disiplin

Bu üçünden birinin bile eksik olması, başarıya götüren yolların tıkanmasına ve sarf edilen çabaların boşa gitmesine neden olur. Özetle kişi kendisine ve yapabileceklerine inanmalı, kendisini sık sık motive etmeli ve disiplinli bir şekilde çalışmalıdır.

Başarılı Olmak İçin 10 Öneri

1- Plan yapmak:

Kişi bir yola girmeden önce kendisine şunları sormalı: "tam olarak ne yapmak istiyorum?" "Kariyer hedeflerim neler?" "Kendimi 5 ya da 10 yıl sonra nerede görüyorum?" Planlı olmak başarıya götüren yolların ilk basamağında yer alıyor. Plansız bir şekilde hareket etmek ise kişinin karşısına çıkan fırsatları iyi değerlendirememesine ve hedeflerini çok daha geç gerçekleştirmesine neden olmaktadır.

2- Cesur olmak:

Başarılı olmak isteyen bireyler gerektiğinde radikal kararlar almasını bilmeli. Bunun için herkesin gittiği yoldan gitmek yerine, daha önce denenmemiş olanı deneyecek kadar cesur olmak gerekir.

3- Risk almak:

Gerektiğinde risk almasını bilmek de başarının ölçütleri arasında yer alıyor. Özellikle iş yaşamında, risk faktörlerini iyi değerlendirmek ve alınabilecek riskleri belirleyip buna göre hamleler yapmak, sizi hem zengin hem de başarılı bir iş insanı yapabilir.

4- Sabırlı olmak:

Sabır tüm toplumlarda ve kültürlerde en çok övülen erdemlerin başında gelir. Acele kararlar vermek insanı hayal kırıklığına uğratırken, sabırlı ve sebatkar olmak geç de olsa başarıya ulaşmanızı sağlar.

5- Mücadele etmek:

Kişi, ne olursa olsun karşısına çıkan engellerden yılmamalı ve onları aşıp yeni hedeflerine ulaşmaya çalışmalıdır. Bunun içinse mücadeleci bir ruha sahip olmak gerekir.

6- Taviz vermemek:

Başarılı olmak isteyen bireyler, kendi bildiği doğrulardan asla vazgeçmemeli ve başkalarının fikirlerine göre hareket etmemelidir.

7- Pozitif düşünmek:

Hayatta her zaman için istediğimizi elde etmek mümkün değildir ama yine de iyimser olmalı ve geleceğe pozitif bakmalıyız. Ancak bu şekilde hedeflerimizi gerçekleştirebilir ve başarılı olabiliriz.

8- Kararlı olmak:

Özellikle iş yaşamında alelacele karar vermemeli ancak bir karar verdikten sonra da ne olursa olsun onun arkasında durmalıyız. Kararsızlık kişinin zaman kaybetmesine neden olur. Zaman kaybı ise başarısızlığın en büyük nedenlerinden biridir.

9- Disiplinli olmak:

Bize hedeflerimizi gerçekleştirmeye götüren yolda bıkmadan usanmadan, azimle çalışmalı ve disiplinli olmalıyız. Disiplinli olmak içinse zamanı doğru kullanmak büyük önem taşır.

10- Yeni fikirlere açık olmak:

"Akıl akıldan üstündür." sözüne istinaden her zaman için yeni fikirlere açık olmalıyız. Dar görüşlülük, kişinin hem başarısız hem de mutsuz olmasına neden olur.

 

BAKMADAN GEÇME!