Güncelleme Tarihi:
En azından haftada 1 kez olmak üzere 2-3 e kadar çıkartabileceğimiz balık tüketim sıklığı, Omega-3 açısından önem taşıyor.
Omega-3 kalp ve damar sağlığı açısından çok önemlidir. Kanı sulandırıp damar tıkanıklığı riskini azaltır. İyi kolesterolü artırıp kötü kolesterolün vücudumuza zarar vermesini engeller. Bağışıklık sistemini desteklediği için hastalıklara karşı direnci yüksek tutar.
Özellikle çocukların zeka gelişiminde balık çok önemlidir. Hamilelikte de bebeğin beyin gelişimi açısından düzenli tüketilmesi gerekir.
Kilo vermek isteyenlere müjde!
Kilo kaybetmek isteyenler için iyi bir haber olarak; yapılan araştırma sonuçlarına göre balık tüketen kişiler, omega-3 sayesinde daha kolay yağ yakmakta ve kilo dengesini korumaktadır.
HEM LEZZETLİ HEM DE HAFİF SOMON BUĞULAMA TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!
Omega-3 eksikse depresyona hazır olun!
Diğer bir çarpıcı gerçekse, vücutta omega-3 depolarımızın azalması ve besin yoluyla alınmaması sonucu değişen yağ asidi dengeleri, bizi depresyona kadar sürükleyebilir. Ayrıca diğer et türlerine göre su oranı yüksek olan balık etinin kalorisi de düşüktür. Tabii, siz onu una bulayıp yağda kızartmadığınız sürece.
Balık sevmeyenlere öneriler
Balık sevmeyenler ve hiç yiyemeyenler için zaman zaman omega-3 içerikli besin destekleri kullanmak gerekli ve faydalı olacaktır. Diğer omega-3 kaynaklarını tüketmek de bir çözümdür ancak özellikle yağlı tohumların (ceviz, fındık, badem, keten tohumu, ayçekirdeği, kabak çekirdeği) omega-3’den zengin olması ve bu besinlerin fazla yenmesi kilo almamıza neden olabilir.