Balığın yanında sarımsak tüketin

Güncelleme Tarihi:

Balığın yanında sarımsak tüketin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2013 15:00

Bu yiyecekler birlikte tüketildiğinde daha yararlı!

Haberin Devamı

Bazı yiyeceklerin birlikte yenildiklerinde birbirlerinin besleyici özelliğini artırdığı belirtildi. Amerikan haber sitesi Daily Beast yapılan araştırmalar ve uzmanların tavsiyelerinden yola çıkarak, birlikte yenilmesi gereken gıdaları sıraladı.


* Ispanak-pancar

Balığın yanında sarımsak tüketin

Ispanakta bulunan demir; pancar, biber gibi yiyeceklerdeki C vitaminiyle birleştiğinde bağırsaklarda daha iyi emiliyor.


* Domates-zeytinyağı

Balığın yanında sarımsak tüketin

Domateste bulunan ve kalp-damar hastalıklarıyla bazı kanser türlerine yakalanma riskini azaltan likopen maddesi, yağda çözülüyor.

Haberin Devamı

* Biftek-havuç

Balığın yanında sarımsak tüketin

Havuçtaki A vitamini, bir protein eşliğinde daha iyi emiliyor.


* Yeşil çay-limon

Balığın yanında sarımsak tüketin

Yeşil çay limonla içildiğinde, antioksidanların etkisi 13 kat artıyor.


* Sarımsak-balık

Balığın yanında sarımsak tüketin

Kolesterolü düşüren balık yağı ile kalbi koruyan sarımsak bir araya gelince enfeksiyon giderici etki gösteriyor.


* Kırmızı et-biberiye

Balığın yanında sarımsak tüketin

Ette bulunan ve yaşlanma etkilerine yol açan serbest radikaller, biberiyedeki asitlerle birleşince etkisiz hale geliyor.


* Portakal suyu-yulaf ezmesi

Balığın yanında sarımsak tüketin

Haberin Devamı

Her ikisi de kalp krizini önlemeye ve damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olurken, bir araya geldiklerinde bu etkileri iki katına çıkıyor.


* Elma-kırmızı şarap

Balığın yanında sarımsak tüketin

Antioksidan özelliğiyle kansere karşı koruyucu flavonoidler içeren elma ve kırmızı şarap birlikte tüketildiğinde kanın pıhtılaşmasını önleyip kalp-damar sistemini koruyor.


* Yabanmersini-üzüm

Balığın yanında sarımsak tüketin

Her ikisi de antioksidan deposu olan bu meyveler birlikte yenildiğinde bu özellikleri daha da güçleniyor.


* Sert kabuklu yemişler çekirdekle tüketilmeli.

Balığın yanında sarımsak tüketin

Milliyet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!