Güncelleme Tarihi:
Bazı yiyeceklerin birlikte yenildiklerinde birbirlerinin besleyici özelliğini artırdığı belirtildi. Amerikan haber sitesi Daily Beast yapılan araştırmalar ve uzmanların tavsiyelerinden yola çıkarak, birlikte yenilmesi gereken gıdaları sıraladı.
* Ispanak-pancar
Ispanakta bulunan demir; pancar, biber gibi yiyeceklerdeki C vitaminiyle birleştiğinde bağırsaklarda daha iyi emiliyor.
* Domates-zeytinyağı
Domateste bulunan ve kalp-damar hastalıklarıyla bazı kanser türlerine yakalanma riskini azaltan likopen maddesi, yağda çözülüyor.
* Biftek-havuç
Havuçtaki A vitamini, bir protein eşliğinde daha iyi emiliyor.
* Yeşil çay-limon
Yeşil çay limonla içildiğinde, antioksidanların etkisi 13 kat artıyor.
* Sarımsak-balık
Kolesterolü düşüren balık yağı ile kalbi koruyan sarımsak bir araya gelince enfeksiyon giderici etki gösteriyor.
* Kırmızı et-biberiye
Ette bulunan ve yaşlanma etkilerine yol açan serbest radikaller, biberiyedeki asitlerle birleşince etkisiz hale geliyor.
* Portakal suyu-yulaf ezmesi
Her ikisi de kalp krizini önlemeye ve damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olurken, bir araya geldiklerinde bu etkileri iki katına çıkıyor.
* Elma-kırmızı şarap
Antioksidan özelliğiyle kansere karşı koruyucu flavonoidler içeren elma ve kırmızı şarap birlikte tüketildiğinde kanın pıhtılaşmasını önleyip kalp-damar sistemini koruyor.
* Yabanmersini-üzüm
Her ikisi de antioksidan deposu olan bu meyveler birlikte yenildiğinde bu özellikleri daha da güçleniyor.
* Sert kabuklu yemişler çekirdekle tüketilmeli.
Milliyet