Balayı kabusu

Güncelleme Tarihi:

Balayı kabusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2011 12:40

Balayında kadınların en dikkat etmesi gereken nokta!

Haberin Devamı

Evlendikten sonraki en özel ve güzel günleri yaşadığınız balayınız kabusunuz olmasın. Sık sık tuvalete gidiyor, çok az idrar yapıyor ve idrar esnasında yanma ve ağrı hissediyorsanız ‘’balayı sistiti’’ olabilirsiniz. "Kadınlarda daha sık görülen sistit, mesanenin iltihaplanması anlamına gelir" diyen Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Serhat Partalcı, balayı sistitinden korunma yollarını anlattı.

Kadınların hemen hemen tümünün hayatları boyunca bir kez bu rahatsızlığa yakalandığına, ağır ilerlemiş vakalarda ise mikrobun kana karışması sonucu oluşan sepsisin ölüme bile sebep olabiliyor.

Balayı Sistiti Neden Olur?

Genellikle ilk ilişkinin yaşandığı dönemde daha sık rastlanan bu sorunun ilk sebebi tahrişten kaynaklanır ve bu alanda doğal olarak bulunan bakterilerin ilişki esnasındaki sürtünmeye bağlı olarak üretra kanalı içerisine itilmesinden oluşur.

Sistite Neden Olan Etkenler Nelerdir?

Aşırı temizlik kaygısı ile genital bölgenin ve içinin sabunlarla yıkanması, deodorant, parfüm türü alkollü maddelerin aşırı kullanılması, dost bakterileri öldürür ve bunun sonucunda vajinit ve sistit vakaları daha kolay oluşur. Bir diğer önemli sebep de havuz içersinde ki yüksek oranda bulunan klordan kaynaklanıyor, kadınların ozon ile temizliği yapılan havuzları tercih etmesinin önemli.

Sistitten Korunmanın En Kolay Yolu

Bu vakalarda tanı, idrar tahliline göre yapılıyor, antibiyotik ve idrar yolu antiseptiği tedavi olarak tavsiye edilir. Bu hastalıktan korunmanın en kolay ve en ucuz yöntemi günde ortalama 1,5- 2 litre su içmek.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!