Güncelleme Tarihi:
* Çocukların bahçe-oyun alanları, onları daha kolay izleyebilmek için mutfaktan, oturma odasından, çalışma odasından görülebilecek şekilde düzenlenmelidir.
* Çitler çocukların üzerine tırmanılamayacağı şekilde olmalıdır.
* Barbeküler sağlam ve güvenilir olmalı, kullanılmadığı zamanlarda kilit altında tutulmalıdır.
* Bahçeye çıkışlar için sürgülü cam kapılar kullanılıyorsa çocukların göz hizası dikkate alınarak ikaz işaretleri (renkli çıkartma şeklinde) konulmalı ve bahçedeki yemekler kırılmayan özellikte yemek takımı kullanılmalıdır.
* Çocukların yanında motorlu her hangi bir alet kullanılmamalı, özellikle çim biçme makinesi, son derece tehlikelidir ve kullanılmadığı zamanlarda kilitli bir yerde muhafaza edilmelidir.
* Böcek ve tarım ilaçları gibi zehirli maddeler havalandırılabilen kilitli yerlerde muhafaza edilmelidir.
* Bahçede merdiven varsa dayalı olarak bırakılmamalı, çocuğun üstüne tırmanıp düşme riski olduğundan merdiven kullanılmadığı zaman yerde yatık olarak muhafaza edilmelidir.
* Tırmanılabilecek oyun alanlarının zemin, ahşap, kauçuk veya kum gibi yumuşak bir zemin olmalıdır.
* Açık hava oyun alanlarında salıncakların malzemeleri hafif olmalı, çarpmada hızlı darbe yaratacak şekilde olmamalı, trafiğin geçişi olan yerlere konmamalı, yumuşak bir zeminin üzerine konmalıdır.
* Oyun alanlarının üstünde gölgelik yapılması için ağaç dikilmelidir.
* Bahçedeki merdiven basamakları gözle görülecek şekilde işaretlenmeli ve iyi aydınlatılmalıdır. Tüm dış zemin yüzeylerin kaymaz özellikte ve suyun yüzeyde birikmeyip rahatça akabilecek şekilde tasarlanmalıdır.
* Bahçe mobilyalarının, çocukların parmaklarını sıkıştırmayacak şekilde veya aniden katlanmayacak şekilde olmalıdır.
* Garaj veya atölye alanlarının yanında, tehlikeye uygun tipte yangın söndürücü bulundurulmalıdır.
* Otomatik giriş kapısı bulunan garajların kapı açma kapama düğmelerinin çocukların ulaşamayacakları şekilde monte edilmeli, aniden belli bir obje ile karşılaştığında hareketini durduracak şekilde mekanizmaya sahip olmalıdır.
* Bahçedeki oyun alanları bahçe duvarlarının, ağaçların yakınına kurulmamalıdır. (Çocuğun oyun alanındaki ekipmanları kullanarak ağaç ve bahçe duvarlarına tırmanmaları için)
* Bahçede yetişen bazı bitkiler zehirli madde içerebileceğinden kuşku duyulan bitkiler kontrol ettirilmelidir.
* Çocuklara, ebeveynlere danışmadan bahçedeki herhangi bir bitki ve meyveyi yememesi öğretilmelidir.
* Bahçe ve çevrede ağzı açık su kuyusu bulunmamalıdır.
* Bahçe, çocuklar oynarken ilaçlanmamalı ve gübrelenmemelidir.
* Dikenli bitkiler (gül gibi) budanmalı veya tamamen sökülmelidir. (Dikenler özellikle çocukların gözleri için çok tehlikelidir.)
* Bahçede varsa merdivenlerin iniş ve çıkışına çocuk güvenlik kapısı kullanılmalı, korkuluk aralıkları genişse veya yataysa korkuluk güvenlik filesi veya pleksiglasla kaplanmalıdır.
Tüm ailelere sağlıklı, mutlu ve kazasız günler dileriz...