Bahar isminin anlamı nedir? Bahar ne demek?

Güncelleme Tarihi:

Bahar isminin anlamı nedir Bahar ne demek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2023 16:04

Adından da anlaşılacağı üzere Bahar mevsimini anlatan bu isim, kulağa en hoş gelen kız isimleri içerisinde yer almaktadır. Aynı zamanda olumlu ve hoş anlamları üzerinden çok sevilen isimlerden biridir. Peki, Bahar isminin anlamı nedir? Bahar ne demek? İşte bu güzel ismin farklı anlamları.

Haberin Devamı

Bahar Farsça kökenli bir isimdir. Çok uzun yıllardan bu yana hem isim olarak hem de sözlük anlamı üzerinde Türkçede değerlendirilir. Mevsimler için kullanılan Bahar, aynı zamanda kız çocukları için kullanılan en güzel isimlerden biri olarak öne çıkıyor. Ayrıca pek çok kişinin bilmediği farklı ve güzel anlamları da bulunmaktadır

 Bahar İsminin Anlamı

 Birçok değişik ve güzel anlamı üzerinden kız çocukları adına verilebilecek en güzel adlar içerisinde bahar geliyor. Okunurken ve telaffuz ederken dahi oldukça güzel bir tonlaması olduğunu söylemek mümkündür. Peki, Bahar isminin anlamları nedir?

 - Kışla yaz arasındaki mevsim.

 - Güzellik, güzel.

 - Karanfil, tarçın ve karabiber gibi kokulu ürünler.

 Genel olarak bu güzel anlamları üzerinden değerlendirilen bir isimdir. Her ne kadar bunun dışında farklı birkaç anlamı daha bulunsa dahi, günümüzde çok fazla kullanılmaz. Genelde sözlük anlamı üzerinden mevsimlerden biri şeklinde değerlendirilir.

Haberin Devamı

 Aynı zamanda isim olarak bir kız çocuğuna verilecek en güzel adlar arasında öne çıkmaktadır. Bu güzel ve alımlı ismi kız çocuğunuza verebilir; ona çok hoş ve özel bir isim bahşedebilirsiniz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!