C vitamini açısından zengin olan turunçgillerin sağlığa faydaları…
Haberin Devamı
Turunçgiller, C vitamininin en önemli kaynakları arasında yer alır. Hastalıklarda koruyucu ve iyileştirici özellikleriyle sıkça tükettiğimiz bu besinlerin genel sağlık açısından faydalarını Diyetetik Uzmanı ve Uzman Diyetisyen Zühal Aynacı Bayel sıraladı.
İçerdikleri C vitamini, karotenoidler, flavonoidler, glutatyon gibi enzimlerle bağışıklık sistemini destekler, kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar, gözü korurlar.
Yüksek potasyum ve düşük sodyum içerikleriyle yüksek kan basıncına karşı koruma sağlar, vücudun sıvı dengesinin ayarlanmasına yardım ederler.
İçerdikleri çözünür ve çözünmez posa ile bağırsak florasının dengesini sağlar, kabızlık probleminin çözümlenmesine ve kan yağlarının düşürülmesine yardım ederler.
Viral enfeksiyonlara, alerjilere, mantar enfeksiyonlarına karşı da koruma sağlarlar.
Enerji içerikleri ve yoğunlukları düşüktür. Fazla kilolu veya obez olmak; kalp hastalığı, kanser, diyabet, yüksek kan basıncı, inme, artrit gibi pek çok sağlık probleminde artmış riske neden olacağından turunçgiller düşük enerji içerikleriyle avantaj sağlarlar.