Güncelleme Tarihi:
Çoğu zaman yemeklerin vazgeçilmezi olarak kendine sofralarımızda yer edinmiş olan ayranla birbirinden lezzetli tatlılar yaparak mutfakta fark yaratmak istiyorsanız sizin için bu tariflere mutlaka göz atın.
(8 KİŞİLİK)
Malzemeler
Meyve sosu için:
400 gram dondurulmuş kırmızı orman meyveleri
100 gram toz şeker
½ su bardağı su
1 adet limonun suyu
Ayranlı jöle için:
1buçuk su bardağı süt
1 vanilya çubuğu
1 buçuk su bardağı ayran
2 poşet çilek aromalı toz jöle
Hazırlanışı
Meyve sosu için dondurulmuş orman meyvelerini bir sos tenceresine alın. Toz şeker ve suyu ekleyin. Şeker tamamen eriyip meyveler iyice yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp limon suyunu ekleyin. Ayranlı jöle için süt ve vanilya çubuğunu bir sos tenceresinde ısıtın. Vanilya çubuğunu çıkartıp ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Ilınan süte ayran ve toz jöleyi ilave edip jöle eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Jöleli karışımı küçük servis kaplarına paylaştırın. En az 6 saat buzdolabında dinlendirin. Meyve sosu ile süsleyerek servis yapın.
(8 KİŞİLİK)
Malzemeler
250 gram tereyağı
440 gram toz şeker
5 adet yumurta
140 gram un
80 gram toz
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
1 su bardağı ayran
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar çırpmaya devam edin. Kalan tüm malzemeyi ilave ederek bir spatula yardımıyla karıştırın. Harcı, yağlı kağıt serili dikdörtgen bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilınınca üzerine Hindistan cevizi serpip servis yapın.
(8 KİŞİLİK)
Malzemeler
Hamuru için:
200 gram un
100 gram pudra şekeri
Bir tutam tuz
100 gram tereyağı
2 yumurtanın sarısı
½ su bardağı ayran
Dolgusu için:
1 su bardağı ayran
55 gram toz şeker
3 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı un
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
Bir tutam tuz
Mandalina kreması için:
4 adet mandalinanın suyu ve kabuğu
1 limonun suyu
220 gram toz şeker
60 gram tereyağı
2 adet yumurta
4 adet yumurtanın sarısı
Üzeri için:
Mandalina dilimleri
2 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
Hamuru için un, pudra şekeri ve tuzu geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Tereyağı, yumurta sarıları ve ayranı ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar yoğurun. Hamuru 23 cm çapında bir tart kalıbına yayıp kenarlarına şekil verin. Üzerine çatalla birkaç delik açın. Hamurun fazla kabarmaması için üzerine yağlı kağıt serip bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Bakliyatları üzerinden alıp fırını 160 dereceye ayarlayın ve 5 dakika daha pişirin. Dolgusu için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alıp bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Dolguyu tart hamurun üzerine yayın ve 30 dakika daha pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Mandalina kreması için mandalina suyu, limon suyu toz şeker ve tereyağını ısıya dayanıklı cam bir kaseye alın ve benmari usulü pişirin. Tereyağı tamamen eridiğinde yumurta ve yumurta sarılarını teker teker ekleyin. Sürekli karıştırarak krema kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı tartın üzerine yayın. Mandalina dilimlerini toz şekere bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında mandalinalar karamelize olana kadar pişirin. Tartın üzerini mandalina dilimleri ile süsleyip servis yapın.
(4 KİŞİLİK)
Malzemeler
3 adet muz
350 gram un
2 adet yumurta
5 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı vanilya esansı
2 su bardağı ayran
Kızartmak için:
Tereyağı
Üzeri için:
Petek balı
Pudra şekeri
Yoğurt
Hazırlanışı
Muzları püre haline gelinceye kadar blenderdan geçirip geniş bir karıştırma kabına alın. Un, yumurtalar, eritip soğuttuğunuz tereyağı, vanilya esansı ve ayranı ilave edip bir mikser yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar çırpın. Kızartmak için tereyağını bir tavada eritin. Tavaya kare bir kalıp yerleştirin ve kalıbın içne harçtan yarım kepçe kadar dökün. Hamurların her iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Üzerini petek balı ve çırpılmış yoğurt ile süsleyin. Pudra şekeri serpip ılık servis yapın.