Ay çekirdeği selülit dokusunu yok ediyor

Güncelleme Tarihi:

Ay çekirdeği selülit dokusunu yok ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2015 14:00

Selülitler ile savaşan diğer kahraman besinler hangileri?

Haberin Devamı

Dermatoloji Uzmanı Dr. Elif Ebru Güner, selülitler ile savaşan besinler arasında; su, ananas, kırmızı acı biber, yeşil çay, ay çekirdeği ve kuşkonmaz olduğunu ifade etti.

Genetik eğilim, östrojen seviyesinin oluşturduğu dolaşım bozukluğu gibi hormonal nedenler, egzersiz yapmamak ve ilerleyen yaş ile cilt altı bağ dokusunun zayıflaması, hamilelik hatalı beslenme gibi nedenler selülit oluşumuna yol açıyor.

Selülit neden oluşur?

Dr.Elif Ebru Güner, “Kadınların yüzde 90-95’inde görülen, en çok kalçada ve basenlerde ortaya çıkan, vücutta portakal kabuğu görünümü yaratan selülit sıkışmış yağ hücrelerinden kaynaklanıyor. Yağ hücrelerinin cildin altında bağ dokusu arasında sıkıştığını, bağ dokusu arasına sıkışan yağ hücreleri de yüzeye doğru itilince ciltte pütürlü bir görünüm ortaya çıkıyor” dedi.

Haberin Devamı

Dr. Elif Ebru Güner, yağ depolarını boşaltan ve toksinlerin vücuttan atılmalarını sağlayan bir beslenme ve bunu destekleyen egzersiz programı ile selülitten büyük oranda kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi. Dr. Güner, pürüzsüz ve gergin bir cilt için trans yağlardan, tuzdan, rafine şekerden, doymuş yağlardan, alkolden ve yüksek miktarda hayvansal proteinden uzak durulması gerektiğine de dikkat çekti.

Ananas yağların depolanmasını önlüyor

Dr.Elif Ebru Güner, “Ananas deforme yağ dokularını parçalıyor. Potasyum açısından zengin, C vitamini kaynağı, bromelain’le dolu olan ananas, kan dolaşımını artırmaya destek olur. Ananas, içeriğinde bulunan, sindirime ve enflamasyonun giderilmesine yardımcı olan bromelain enzimi sayesinde yağ hücrelerinin çevresini saran deforme olmuş dokuyu parçalar ve yağların depolanmasını önler. Bölgesel ödemi de engelleyen ananasın muzun sağladığı yararlara benzer yararları da bulunuyor” diye belirtti.

Yeşil çay yağ yakımını hızlandırıyor

Dr.Elif Ebru Güner sözlerine şöyle devam etti:

“Yeşil çay yağ yakımını hızlandırır. Pek çok yararı bilinen ve son yıllarda ülkemizde daha fazla tüketilmeye başlanan yeşil çay; güçlü, sağlıklı bir cilt için yardımcı olur. İçeriğindeki kateşin ile yağ yakımını hızlandıran yeşil çayın çok güçlü anti aging etkisi bulunuyor. Sağlıklı bir sindirim sistemi için yeşil çayın tüketilmesi önerilir.”

Haberin Devamı

Ay çekirdeği de selüliti yok ediyor

“Ay çekirdeği dokuyu yok etmeye yardımcıdır. Büyük küçük herkesin sevdiği ay çekirdeği de antioksidan bakımından zengin tohumu ile selülit dokusunu yok etmeye yardımcı olur.”

Kırmızıbiber ve kuşkonmaz da selülitle savaşan besinlerden

Dr.Elif Ebru Güner, “Kırmızıbiber tam bir savaşçısıdır. Bazılarımızın çok tükettiği bazılarımızın ise kaçındığı kırmızı acı biber de selülit ile savaşta bize yardımcı olan bir besin. Vücudun içten ısı üretmesi için yardımcı olan kırmızı acı biber, böylece vücudun daha hızlı yağ yakmasını sağlar. Kuşkonmaz kan dolaşımını düzenler. Bir diğer selülit düşmanı ise sofralarımızda diğer besinlere göre daha az yer bulan kuşkonmaz. Bu sağlıklı yiyecek ise kan dolaşımını normal düzeye getirir. Kılcal damarları güçlendirir. Ayrıca vücudu toksinlerden arınmaya yardımcı olurken, önemli bir idrar söktürücü görevi de görür” diye ifade etti.

Haberin Devamı

Su içmek büyük önem taşıyor

Dermatoloji Uzmanı Dr. Elif Ebru Güner, “Su cildi dolgunlaştırır. Hayat kaynağı suyu bolca tüketmek bile pek çok sorunun ortadan kalkmasını ya da azalmasını sağlıyor. Her gün en az 8 bardak su içmek cildi dolgunlaştırır, yağları yakar ve selülitlerin daha az görünmesine yardımcı olur.” dedi.

İHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!