Arca isminin anlamı nedir ve Arca ne demek? Arca adının özellikleri, analizi  ve kökeni

Güncelleme Tarihi:

Arca isminin anlamı nedir ve Arca ne demek Arca adının özellikleri, analizi  ve kökeni
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2022 04:12

Arca ismi Türkçe kökenli bir erkek ismidir. Arca isminin TDK anlamı temiz ve namuslu olduğundan sık sık tercih edilen bir erkek adıdır. Arca isminin rengi mavi, uğurlu sayısı ise 5 sayısıdır. Arca isminin anlamı, özellikleri ve analizi hakkında ayrıntıları derledik.

Haberin Devamı

Arca, temiz ya da namuslu anlamına gelen Türkçe bir isimdir. İyi ve samimi bir kişilik yapısına sahip olan Arca ismindeki kişiler arkadaş canlısı olurlar.

Arca İsminin Anlamı Nedir ve Arca Ne Demek?

Arca, Türk Dil Kurumuna göre temiz ve namuslu anlamlarına gelen bir isimdir. Türkiye'de daha çok erkeklerde kullanılan Arca 283,750 kişiden birinin ismidir.

 Arca İsminin Özellikleri

Arcalar genelde sakin bir kişiliğe sahip olurlar. Çözüm üretme kabiliyetleri yüksek olduğundan çevreleri kendilerine güven duyarlar. Dengeli ve uyumlu oldukları için çok fazla arkadaşları olur. Neşeli yapısı sayesinde ise arkadaş ortamlarının vazgeçilmez ismi haline gelirler. Duyarlı olurlar ve arkadaşlık edinmeyi de severler.

Arca İsminin Analizi

Arca ismindeki kişiler genelde güvene çok önem verirler. Bu nedenle kendilerine yalan söylenmesi onların kırmızı çizgisidir. Yalan ve güvensizlik hissettikleri kimseyi hayatlarında tutmazlar. Yaşımın tadını bilen ve nefes almayı bile bir şans gören bu kişiler maddiyat kadar maneviyata da önem verir. Yeni şeyler öğrenmek için araştırma yapan ve bilgi edinmeyi seven bu kişiler donanımlılardır. İyi biri olmak hayatlarındaki tek gaye olarak kabul edilebilir.

Haberin Devamı

Arca Adının Kökeni

Arca Türkçe kökenli bir isimdir ve bu nedenle Türkçe isim tercih etmek isteyen ebeveynler tercih edebilir.

Arca İsminin Yanına Yakışan İsimler

Arca ismi ile beraber Aycan, Berk, Arda, Selim, Buğra ya da Barış ismi kullanılabilir.

Arca İsmi Kur'an'da Geçiyor mu?

Arca ismi ile ilgili Kur'an'da herhangi bir terim bulunmaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!