Antalya Altın Portakal Film Festivali

Güncelleme Tarihi:

Antalya Altın Portakal Film Festivali
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2011 12:00

Festivalin ilk ödülleri belli oldu.

Haberin Devamı

8-14 ekim 2011’de düzenlenecek olan 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Antalya Büyükşehir Belediyesi - Antalya Kültür ve Sanat Vakfı iş birliği ile organize ediliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın başkanlığında düzenlenen resepsiyonda festivalin ana teması, festival genel programı ve Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın Jürisi açıklandı. Basının yoğun ilgi gösterdiği tanıtım resepsiyonuna Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, AKSAV ve jüri üyeleri, sanatçılar ve siyaset dünyasının önemli isimleri katıldı.

Altın Portakalları Kadınlar Dağıtacak

Yarım asra yürüyen festivalde bir ilke daha imza atılacak. Festivalde tüm kategorilerde jüri kadınlardan oluşacak. Türk sinemasında “kadın filmleri” denilince ilk akla gelen ve dönemin sembolleşen usta oyuncusu Müjde Ar ise Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri başkanı olacak. Müjde Ar’ın başkanlık edeceği jüride ayrıca yönetmen Handan İpekçi; oyuncular Vahide Gördüm, Bergüzar Korel; yazarlar Ayşe Kulin, Yaşar Seyman; sanat yönetmeni Annie Geelmuyden Pertan, müzisyen ve oyuncu Şevval Sam, sinema eleştirmeni Melis Behlil, akademisyen Prof. Dr. Serpil Kırel yer alacak.

Sansüre ve Darbeye Karşı Altın Portakal

Altın Portakal tarihinde ardı ardına yaşanan iki karanlık sayfa, bu yıl aydınlanıyor. Altın Portakal Film Festivali, geçmişindeki bir burukluğu gidermek için tarihi bir karar aldı. 1979 yılında sansüre karşı tepki, 1980’de 12 Eylül askeri darbesi nedeniyle yapılamayan film yarışmaları bu yıl yapılacak.

Projenin koordinatörlüğünü Deniz Yayın üstlenirken, “Geç Gelen Altın Portakal Ödülleri”, 48. Festival kapsamında düzenlenecek bir törende sahiplerine sunulacak. 30 – 31 yıl sonra sunulan ödülleriyle Altın Portakal dünyada bir ilke daha imza atmış olacak.
1979 ve 1980’in yarışma filmlerini izlemeye başlayan jüri üyelerinin değerlendirmesi sonunda belirlenecek “Geç Gelen Altın Portakal Ödülleri”, 12 Eylül 2011 tarihinde açıklanacak.

Festival'in İlk Ödülleri Belli Oldu

Tanıtım resepsiyonunda, Antalya Altın Portakal Film Festivali bünyesinde, bu yıl 16’ncısı verilecek olan Yaşam Boyu Onur Ödülleri’nin bu yılki sahipleri de açıklandı. Altın Portakal Festival Düzenleme Komitesi’nin, oy birliği ile aldığı kararla, Türk sinemasına katkılardan dolayı usta oyuncular Tuncel Kurtiz, Perran Kutman, Halit Akçatepe, Engin Çağlar ve “Cilalı İbo” serisinin yönetmeni Mehmet Dinler ödüle değer görüldü.

Gazete Sayfalarında Türk Sineması ve Altın Portakal: Geçen yıl gazeteci Coşkun Çokyiğit’in hazırladığı Gazete Sayfalarında Türk Sineması ve Altın Portakal sergisinin ikinci bölümü, 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında sergilenecek. Sergi, sanatseverleri, sinema tarihine nostaljik ve belgesel bir yolculuğa çıkarıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!