“Anita'nın Aşkı” sahnede!

Güncelleme Tarihi:

“Anitanın Aşkı” sahnede
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2011 16:00

Üsküdar Stüdyo Sahnesi'nde renkli bir oyun.

Haberin Devamı

Janusz Glowacki’nin yazdığı "Anita’nın Aşkı Ya Da Antigone New York’ta" adlı oyunun çevirmeni Tuğrul Çetiner’e ait oyunun yönetmeni Faik Ertener. 3 Kasım 2011’de Üsküdar Stüdyo Sahne’de prömiyer yapan oyunun yönetmen yardımcılığı Özden Çiftçi’ye, dekor tasarımı Suar Şeylan’a, kostüm tasarımı Medine Yavuz’a, ışık tasarımı Ayhan Güldağları’na ait. Oyunda rol alan sanatçılar ise Özden Çiftçi, Mehmet Ali Kaptanlar, Şamil Kafkas, Ali Düşenkalkar ve Adnan Kürkçü.

Sezonun farklı renkteki oyunlarından birisi olan Anita’nın Aşkı Ya Da Antigone, New York’ta evsiz göçmenlerin yaşamlarını sürdürmeye çalıştığı bir parkta geçmekte. Geçmiş kimliklerinin hiçbir önemi kalmamış olan üç kafadar, Porto Rico’lu Anita, Rus Yahudisi Sasha ve Polonyalı Pire, yenidünyada taşın toprağın altın olmadığını çoktan öğrenmişlerdir.

Haberin Devamı

                                 

“Anitanın Aşkı” sahnede
                                   
“Anitanın Aşkı” sahnede

Anita’nın bir zamanlar âşık olduğu arkadaşının ölümü ve kimsesizler mezarlığına gömülmek üzere görevliler tarafından götürülür. Ortadan kaybolan cesedi kocaman New York şehri içinde bulup, gerektiği gibi bir törenle gömme görevi de Sasha ve Pire’ye düşer. Ama başlarına hiç hesapta olmayan olaylar gelir.

Sezonun hem eğlenceli, hem de hüzünlü oyunlarından birsi olan Anita’nın Aşkı:Antigone New York’ta oldukça etkileyici bir oyun..

Oyun Tarihleri: 12–15–17–19–22–24–26 Kasım tarihlerinde Üsküdar Stüdyo Sahne’de.

www.devtiyatro.gov.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!