AIDS’e Karşı Fotoğraf Sergisi

Güncelleme Tarihi:

AIDS’e Karşı Fotoğraf Sergisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2010 09:01

Tüm sanatçılar “Hayata pozitif bakmak için biraz çaba!” diyor.

Haberin Devamı

HIV/AIDS konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla, her yıl sanat dünyasının önemli isimlerinin bir araya gelerek AIDS’i kendi cümleleriyle yorumladıkları “Pozitif-Negatif Yaklaşımlar” adlı fotoğraf sergisi bu yıl da Palladium’da açılıyor.

Sanat Yönetmeni Kenan Bahadır Derre’nin başlattığı (UNFPA) ile ortak yürüttüğü proje, HIV/AIDS ile ilgili toplumda oluşmuş yanlış yargıları kırmak, HIV/AIDS’ten korunma yollarını kamuoyu ve özellikle gençler ile paylaşmak, konuya karşı kitleleri bilinçlendirirken, hassasiyeti artırarak farkındalık yaratmak hedefleniyor. Bu bağlamda projenin kurumsal kimlik ve diğer tüm tasarım çalışmalarını Aykut Genç gerçekleştiriyor.

Ünlülerin Sözcülüğü ile HIV/AIDS’E Karşı Farkındalık Yaratılıyor

Projeye destek veren ünlü isimler arasında; Ayşegül Aldinç, Alex, Arzu Yanardağ, Aslı Tandoğan, Barbaros, Bedük, Bennu Yıldırımlar, Beste Bereket, Billur Kalkavan, Cem Özer, Çağla Kubat, Dolunay Soysert, Ege, Ebru Destan, Erkan Can, Ezgi Mola, Fatoş Kabasakal, Feride Çetin, Fettah Can, Gökhan Türkmen, Hepsi, Leman Sam, Nurseli İdiz, Okan Karacan, Özgür Masur, Merve Sevi, Prof Dr Bingür Sönmez, Sarp Apak, Seda Akman, Selma Ergeç, Sibel Tüzün, Sinan Tuzcu, Şebnem Özinal, Sümer Ezgü, Tanju Çolak, Taşkın Sabah, Yonca Lodi, Zeynep Eronat gibi 100 ünlü isim fotoğrafları ve mesajlarıyla yer alıyor.

1 Aralık 2010 Çarşamba günü destek veren ünlülerin de katılımıyla Palladium’da başlayacak olan sergide, sanat dünyasının önde gelen isimlerinin fotoğrafları ve mesajlarıyla birlikte yer alacaktır.

Ünlülerin kendi üsluplarıyla AIDS konusunda bilinçli olmanın yollarını tanımladığı sergi, Aralık ayı boyunca 10:00 – 22:00 saatleri arasında Palladium Alışveriş Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

İstanbul’da gerçekleştirilecek ilk serginin hemen ardından Türkiye genelinde Üniversiteler, Kültür sanat merkezleri ve Belediyelerle ortak kararlaştırılacak illerde sergilenmeye devam edecektir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!