Ağlayan bebekler nasıl sakinleşir?

Güncelleme Tarihi:

Ağlayan bebekler nasıl sakinleşir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2019 15:40

Bebeğinizin ihtiyacı olan gıdayı, sıcaklığı ve rahatlığı sağlıyorsunuzdur ama ağlamasını bir türlü kesemiyorsunuzdur. Bebekler bize anlatamadıkları dertlerini ağlayarak anlatmaya çalışırlar. Bebeğiniz büyüdükçe, sizinle iletişim kurmanın başka yollarını öğrenecektir. Ama bu süreçte ağlayan bebeğinizi sakinleştirmek için yapabileceklerinizi öğrenmenizde fayda var.

Haberin Devamı

Bebeğin karnının aç olması

Açlık, bebeğinizin özellikle de yeni doğmuşsa, ağlamasının en yaygın nedenlerinden biridir. Bebeğin midesi küçük olduğu için midesinde çok tutamaz. Bu sebeple bebeğinizin tok kalma süresi kısadır.

Eğer ki bebeğiniz ek mamalarla besleniyorsa son beslenmesinden sonra en az iki saat daha fazla süte ihtiyaç duymayabilir. Yine de her bebek farklıdır. Bebeğinizi az miktarda ve sık sık besleyebilirsiniz.

BEBEKTE KOLİK HASTALIĞI

Bebeğinizin ağlaması kesintisiz bir şekilde artıyorsa sebebi kolik olabilir. Bebeğiniz kızarır ve sinirlenebilir ve onu sakinleştirme çabalarınızı reddedebilir. Yumruklarını sıkıştırabilir, dizlerini çekebilir ya da sırtını arkasına koyabilir. Bu durum bebeklerde o kadar yaygın ki, birçok uzman bunun normal bir gelişim evresi olabileceğini düşünüyor.  Yine de bebeğinizin ağlamasını durduramıyorsanız mutlaka bir doktora görünmekte fayda var.

Haberin Devamı

Sebep ne olursa olsun, düzenli olarak tutarsızca ağlayan bir bebeğin bakımı çok stresli olabilir ama bu dönemin geçeceğini unutmayın: Kolik iki ayda zirveye çıkma eğilimindedir ve genellikle yaklaşık üç ila dört ay geçer.

BEBEĞİN ANNEYE YAKIN DURMA İSTEĞİ

Bebeğiniz onu rahatlatmak için çok fazla sarılmaya, fiziksel temasa ve güvenceye ihtiyaç duyar . Bu yüzden ağlaması bebeğin ilgi istediği anlamına gelebilir . Onu yakın tutarken ona sallanmak ve şarkı söylemek , dikkatini dağıtmak ve rahatlatmak için yardımcı olacaktır . Bebeğinizi daha uzun süre size yakın tutmak için bir askı veya taşıyıcı ile dolaşmayı deneyebilirsiniz. Bebeğinizin kalp atışınızın sesine, vücudunuzun sıcaklığına ve kokunuza ihtiyacı var.

BEBEKLERİN BULUNDUĞU ORTAMIN SICAKLIĞI VE SOĞUKLUĞU 

• Karnınızı veya boynunuzun arkasını hissederek bebeğinizin çok sıcak veya çok soğuk olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bebeğinizin el veya ayaklarının ısısından endişe duymayın, vücudunun geri kalanından daha soğuk hissetmeleri normaldir.
• Bebeğinizin odasının sıcaklığını 16 ° c ile 20 ° c arasında tutun. Sıcaklığı takip etmek için bir oda termometresi kullanın.
• Bebeğinizi fazla üst üste giydirmemeye dikkat edin, aksi halde sıcaktan bunalabilir. 

Haberin Devamı

BEBEK BEZİ DEĞİŞİMİ

Bebeğiniz ıslak veya kirli bebek bezi varsa huzursuzluk duyar. Bu nedenle bezini kontrol edip sık sık değiştirin.

BEBEĞİN KENDİNİ İYİ HİSSETMEMESİ

Bebeğiniz alıştığınızdan farklı bir tonda ağlarsa ya da alışılmadık şekilde sessizleşirse, bu kendini iyi hissetmediğinin bir işareti olabilir. Mesela diş çıkarma döneminde bu şekilde hissedebilir. Bebekler genellikle yeni bir diş gelmeden haftada huzursuz ve huzursuz olurlar.

BEBEĞİM HALA AĞLIYOR. ONU NASIL RAHATLATABİLİRİM?

Yavaş yavaş bebeğinizin kişiliğini tanıdıkça, hangi tekniklerin onun için daha iyi çalıştığını öğreneceksiniz. Bir kucaklama ya da bir besleme işe yaramazsa, şu öneriler yardımcı olabilir:

Ses çıkarma

Elektrikli süpürgenin, çamaşır makinesinin veya saç kurutma makinesinin tekrarlayan gürültüsü, bebeğinizin uyumasına yardımcı olabilir. 

Haberin Devamı

Beyaz gürültü denilen bu sesler bebeğinizi yatıştırmaya yardımcı olabilir. Telefonunuza bir uygulama indirin veya okyanus dalgalarından yağmur damlalarına kadar çeşitli seslerle bebeğinizi sakinleştirin. 

BEBEĞİ SALLAMAK

Çoğu bebek hafifçe sallanmaya bayılır. Onu sallayabilirsin:

• Yürürken kollarında
• Sallanan sandalyede
• Bebek yatağında

BİR MASAJ VEYA KARIN MASAJINI DENEYİN

Bebekler için özel olarak formüle edilmiş kokusuz masaj yağlarını veya kremleri kullanarak, bebeğinizin sırtını veya karnını saat yönünde hafifçe ovalayın.

Bebeğinizin karnına masaj yapmak onun sindirimine yardımcı olabilir ve dokunuşunuz onu rahatlatmaya yardımcı olur. Düzenli masaj bebeğinizin ağlamamasına ve daha az telaşlanmasına yardımcı olabilir. Masaj için en uygun zaman bebeğinizin oturduğu ve uyandığı zamandır. 

Haberin Devamı

BİR ŞEYİ EMMESİNE İZİN VERİN

Bazı bebekler için, emme ihtiyacı çok güçlüdür. Emzirme zamanları haricinde de alternatif olarak, temiz parmağınızı emmesine izin verin.

BEBEĞE SICAK BİR BANYO YAPTIRIN

Banyo bebeğinizin sakinleştirmeye yardımcı olabilir. Onu banyoya yerleştirmeden önce su sıcaklığını kontrol edin. Yaklaşık 37 ° c ila 38 ° c olmalıdır. Termometreniz yoksa dirseğinizi suya batırın. Ne sıcak ne de soğuk hissetmelidir.

Bir banyosunun, bazı bebeklerin suda daha fazla ağlamalarına neden olabileceğini unutmayın. Zamanla, bebeğinizin hoşlandığı ve hoşlanmadığı şeyleri tanıyacaksınız.

Bebeğin ağlamasını hiçbirşey kesmiyorsa ne yapmalıyım?

Bebeklerin ağlaması normaldir, bu nedenle bebeğiniz sakinleşmezse kendinizi suçlamamaya çalışın.

Bebeğiniz doğal olarak ilk haftalarda çok fazla ağlayabilir. Ağlama yaklaşık iki ayda doruğa çıkma eğilimindedir ve genellikle bundan sonra rahatlamaya başlar. Ancak bu arada, siz ve eşiniz zaman zaman stresli ve mutsuz hissetmenize neden olabilir. Onu sakinleştirmek için harcanan çabaya karşı direniyorsa, hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bebeğinizin acil ihtiyaçlarını karşıladıysanız ve onu sakinleştirmek için elinizden geleni yaptıysanız, kendinize bakmanın tam zamanı:

• Bebeğinizi yatağına koyun ve duyma aralığınızın dışında birkaç dakika ağlamasına izin verin. Derin nefes alın ve bir iki dakika rahatlamanıza izin verin.
• Siz ve bebeğiniz hem üzgünse hem de her şeyi denediyseniz, destek için bir arkadaşınızı veya akrabanızı arayın. Kendinize bir ara verin ve bir süreliğine bakım görevini başkasının devralmasına izin verin.
• Yerel bir destek grubu veya ebeveyn-bebek grubu bulun. Bu şekilde aynı durumda diğer yeni ebeveynlerle tanışabilir ve birbirlerine manevi destek sunabilirsiniz .

BAKMADAN GEÇME!