A0 kağıt boyutu nedir? a0 sayfa ile pafta kaç inç, cm ve piksel olarak üretilir ve ölçüleri nelerdir

Güncelleme Tarihi:

A0 kağıt boyutu nedir a0 sayfa ile pafta kaç inç, cm ve piksel olarak üretilir ve ölçüleri nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2022 15:33

A0 kağıt dünya genelinde en fazla kullanılan kağıt türleri içerisindedir. Mimari çizimler için A0 boyutu kullanılmaktadır. İnşaat firmaları bina yapı projelerinin detayları için A0 boyutu kağıt kullanmaktadır. Poster boyutu olarak da ifade edilir. Kağıt boyutları içerisinde ebat olarak en büyük olandır. A0 boyutu kağıdı nedir ve ne işe yarar ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Uluslararası ISO kalite standartlarının belirlediği kağıt türleri A-B-C tipi olmak üzere 3 gruba ayrılmaktadır. En fazla kullanılan A tipi kağıtlardır.

 A0 Kağıt Boyutu Nedir?

 Kağıt boyutları farklılık göstermektedir. Ofis ortamında genellikle A tipi kağıtlar kullanılmaktadır. A tipi kağıtların tanımı sayıları en düşük olan en büyük kağıt boyutu olarak ifade edilmektedir. Örneğin defter tipi kağıtlar A4 olarak bilinirken boyutu en büyük olan kağıt tipi A0 olarak ifade edilmektedir.

 A0 tipi kağıt boyutu standart olarak 841 ‌x 1189 mm'dir.

 A0 Sayfa İle Pafta Kaç İnç?

 A0 kağıtların boyutları milimetre, santimetre ve inç olarak ayrı ölçüleri bulunmaktadır. A0 kağıt boyutlarının sayfa ile pafta uzunluklarına göre 33,13 ‌x 46,85 inç şeklinde ifade edilmektedir.

Haberin Devamı

 A0 Sayfa İle Kaç cm?

 A tipi kağıtların uzunluk ölçüleri içerisinde sıklıkla cm değeri kullanılmaktadır. A0 kağıdının santimetre olarak hesaplandığında 841X118,9 cm olduğu bilinmektedir.

 A0 kağıt Boyutu Kaç Piksel Olarak Üretilir ve Ölçüleri Nelerdir?

 A tipi kağıtlar 6 bölüme ayrılmıştır. A0, A1, A2, A3, A4 ve A5 her bir kağıt boyutu ayrı uzunlukta bulunmaktadır. İşlevsellik açısından farklı meslek grupları arasında farklı kağıt tipleri kullanılmaktadır.

 A0 boyutu diğer kağıt tiplerine göre en büyük uzunluk ve genişliğe sahip olması mimari çizim olan proje, taslak, kroki ve plan uygulamaları içerisinde çok tercih edilmektedir. A0 kağıt boyutu piksel cinsinden boyutu 3839X5798 ölçülerinde üretilmektedir.

BAKMADAN GEÇME!