9 yaşındaki çocuk NASA’ya iş başvurusu yaptı

Güncelleme Tarihi:

9 yaşındaki çocuk NASA’ya iş başvurusu yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2017 11:45

Geçtiğimiz günlerde NASA’nın duyurduğu “Gezegen Koruma Memuru” iş ilanı için ABD’nin New Jersey eyaletinden 9 yaşındaki Jack Davis başvuru yaptı.

Haberin Devamı

Yılda 124.406 ila 187 bin dolar gibi bir maaşla “Gezegen Koruma Memuru” aradığını duyuran NASA’ya dokuz yaşındaki Jack Davis’ten şöyle bir mektup geldi:

Sevgili NASA,

Adım Jack Davis ve gezegen koruyucusu görevi için başvurmak istiyorum. Dokuz yaşında olabilirim ama bu iş için uygun olduğumu düşünüyorum. 

Böyle düşünmemin nedenlerinden biri, kız kardeşimin benim uzaylı olduğumu söylemesi. Ayrıca, görebileceğim neredeyse tüm uzay ve uzaylı filmlerini izledim. Marvel Agents of S.H.I.E.L.D’ı izledim ve Men in Black’i de izlemeyi umuyorum. Video oyunlarında çok iyiyim. Gencim, yani uzaylı gibi düşünmeyi öğrenebilirim.

 

9 yaşındaki çocuk NASA’ya iş başvurusu yaptı
 

Haberin Devamı

Jack Davis’in başvurusunu cevapsız bırakmayan NASA Gezegen Bilimi Direktörü Dr. James L. Green, küçük çocuğa cesaret verici bir mektupla yanıt verdi:

Bir “Gezegen Koruyucusu” olduğunu ve NASA’da gezegen koruyucusu olmakla ilgilendiğini duydum. Bu harika! 

Gezegen koruyucusu mevkiimiz gerçekten havalı ve çok önemli bir iş. Bu göreve getirilen kişi Ay’dan, asteroidlerden ve Mars’tan Dünya’ya numunelerle birlikte mikropları da getirmemizi engellemek için çalışacak. Ayrıca, güneş sistemini keşfederken, diğer gezegenleri ve ayları bizim mikroplarımızdan koruyacak. 

Bize yardım etmeleri için geleceğin parlak bilim insanlarına ve mühendislerine daima ihtiyacımız var; bu nedenle umarım sen de sıkı çalışıp okulda başarılı olursun. Bir gün seni de NASA’da yanımızda görmeyi umuyoruz!

9 yaşındaki çocuk NASA’ya iş başvurusu yaptı

BAKMADAN GEÇME!