Güncelleme Tarihi:
6 Aylık bebeğe kahvaltı hazırlarken pek çok farklı menü hazırlanabilir. Özellikle bebekler 6. aydan itibaren kahvaltı yapmaya başlayabilirler. 6 ve 12 aylık bebekler için kahvaltı menüleri hazırlanabilir.
6 Aylık Bebeğe Kahvaltı Verilir mi?
Bebekler için beslenme sistemine çok dikkat edilmelidir. Özellikle bebekler belli bir süreden sonra ek gıdaya geçiş yapabilirler. 6 aylık dönemin ardından bebekler genellikle kahvaltı yapmaya başlarlar. Bebeklerde sabah öğünü kahvaltı olarak geçer. Sağlıklı besinler ile kahvaltı hazırlanabilir. 6. Aydan itibaren bebeklere kahvaltı yaptırılabilir. Bazı durumlarda anne sütünü yanı sıra sebze püreleri ve yoğurt da verilebilir. Bebekler anne sütüne alışır ise 9. aydan sonra da kahvaltıya geçilebilir. Bebeğin isteklerine ve damak tatlarına göre kahvaltı öğünü hazırlanabilir. İlk zamanlarda tadımlık olarak bebeklere azar azar kahvaltı yaptırılabilir. Bu şekilde alıştırma yapılır.
6 Aylık Bebeğe Kahvaltı Yaptırılır mı?
Bebeler doğdukları andan itibaren beslenmelerinde bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle de bebekler 6. aya girdikten sonra beslenme düzenine kahvaltı öğünü de eklenir. Bazı kahvaltılıklar minik parçalara bölünerek bebeklere tattırılabilir. Ayrıca bebeklerin kahvaltısına tuzsuz lor peyniri de konulmalıdır. Tuzlu peynirler akşamdan suya konulmalıdır. Bu şekilde fazla tuzu alınır. Bebeklerin damak lezzetine göre hazırlanacak olan kahvaltı da şekillendirilir.
6 Aylık Bebeğe Kahvaltı Olarak Ne Verilir?
Bebeklerin beslenme düzenine dikkat etmek gerekir. Sağlıklı ve doğru bir şekilde beslenmek isteyen bebekler için en uygun besinler seçilmelidir. Özellikle de bebeklerde 6. aydan sonra kahvaltı verilebilir. Kahvaltının içeriği belli günlerde değiştirilebilir. Bebeklere peynir olarak tuzsuz lor peyniri vermek daha doğru olacaktır. Bunun yanı sıra yumurtanın beyazından ziyade sarısının dörtte biri de eklenebilir. Ayrıca bebekler için bir tatlı kaşığı pekmez de kahvaltıya eklenebilir. Bu şekilde bebeklerin kahvaltıları hazırlanır. Bebeklerin kahvaltısında muz gibi besin değeri yüksek meyveler de verilebilir. Genellikle bebeklerin kahvaltıları da özenli bir şekilde planlanmalıdır. Bebeklere kahvaltı yaptırılırken alerji yapmayan besinlerin tercih edilmesi gerekmektedir.
6 Aylık Bebeğe Ne Yedirilir?
Bebeklerin büyüme aşamasında beslenme düzenlerine çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle de 6 aylık bebekler ek gıdaya geçebilirler. Beslenme düzenlerine kahvaltı da eklenebilir. Bu nedenle bebeklerin kahvaltıda tüketecekleri besinler özenle seçilmelidir. 6 Aylık olan bebeklere muz ezilerek verilebilir. Kıvamının ayarlanması için anne sütü ile ezilebilir. Bu şekilde muz daha yumuşak bir kıvam elde edebilir. Minik çay kaşığı ile ceviz ezmesi ve pekmez de verilebilir. Genellikle bazı kahvaltılıklar püre haline getirilerek bebeklere yedirilir. İyice ezilen ve harmanlanan bu besinler püre şekline getirildikten sonra bebeklerin tüketmesi sağlanır.
Kahvaltı Yapmayan Bebeklere Ne Yedirilir?
Anne sütü bebeklerin bağışıklığının güçlenmesini sağlar. Bunun yanı sıra özellikle 6. aydan itibaren bebeklere kahvaltı yaptırılabilir. Kahvaltı yapmayan bebeklere bazı tarifler ile yapılan püreler yedirilebilir. Lezzetli ve besin değeri yüksek olan gıdalar bebekler tarafından sevilerek tüketilmektedir. Genellikle haşlanmış yumurta, tuzsuz lor peyniri ve lor ile yapılan püreler bebekler için çok uygun bir kahvaltı alternatifi olabilir. Bebekler için reçel ve pekmez ile yapılacak püreler de kullanılabilir. Kahvaltı yapmayan bebekler için yapılacak birbirinden güzel püreler iyi bir beslenme alternatifi oluşturabilir. Bu dönemde peynirin yanı sıra yumurta da önemli bir besindir.