23 Nisan’da çocuklar eğlenceye doyacak!

Güncelleme Tarihi:

23 Nisan’da çocuklar eğlenceye doyacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2013 10:30

İşte birbirinden eğlenceli etkinlikler…

Haberin Devamı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl dopdolu geçecek. Birbirinden eğlenceli etkinliklerle çocuklar bu özel günde doyasıya eğlenecek. İşte sizin için bir araya getirdiğimiz etkinlikler…


“Alaaddin’in Sihirli Lambası” Çocuk Şenliği

23 Nisan’da çocuklar eğlenceye doyacak

25 yıldır Türkiye’nin her bölgesinde çocukları tiyatroyla buluşturan Pınar Çocuk Tiyatrosu, 1 hafta boyunca şenliğe katılan çocukları da tiyatro ile buluşturacak.

Şenlik boyunca İzmir Gençlik Merkezi’nde çocuklar için düzenlenecek olan Alaaddin’in Sihirli Lambası isimli tiyatro gösterisini sakın kaçırmayın! 

Tarih ve saat: 17-23 Nisan, 11:30 – 16:30
Mekan: Kültürpark
Adres: Şair Eşref Bulvarı No:50 Kültürpark İZMİR
İletişim: 0 232 445 39 94

Haberin Devamı

“Fantastik Karakterler ve Film Afişleri” tasarım atölyesi

23 Nisan’da çocuklar eğlenceye doyacak

TÜRVAK Sinema Müzesi Nisan ayı boyunca çocukların kendi film kahramanlarını yaratarak, onlar için film afişleri tasarlayacakları yeni bir atölye programı sunuyor.

5-12 yaş çocuklara yönelik “Fantastik Karakterler ve Film Afişleri” tasarım atölyesi, Nisan ayı boyunca Pazartesi hariç hafta içi her gün okul grupları için, hafta sonları ise en az 10 kişilik rezervasyon yaptıran gruplar için gerçekleşecek.

Çocuklar müze gezisinde, matbaa ressamlarının kağıt ve tuval üzerine tasarladıkları orijinal eski film afişlerini inceleyerek afiş tasarımı konusunda bilgi edinecekler. Uçan dairelerin, Süpermenlerin, kovboyların, prenseslerin dünyasına girecekleri fantastik filmler hakkındaki sohbet ardından, hayal güçlerini kullanarak yaratacakları, öykülerini oluşturacakları film karakterlerine renkli boyalar ve farklı atölye malzemeleri ile afiş tasarlayacaklar.

Tarih ve saat: 2-30 Nisan, 11:00-13:00, 14:00-16:00
Mekan: TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi
Adres: Yeniçarşı Cad. No:24 Beyoğlu İSTANBUL
İletişim: 0 212 245 80 92
www.turvak.com.tr

Haberin Devamı

23 Nisan coşkusu Antares’te yaşanıyor!

23 Nisan’da çocuklar eğlenceye doyacak

Antares Alışveriş Merkezi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamak için birbirinden keyifli etkinlikler düzenliyor. Minikler 21-22-23 Nisan 15:00 ve 16:00 saatlerinde Mad Science Uzay ve Bilim Etkinlikleri ile uzayı keşfedecek, 23 Nisan Günü saat 13:00 – 14:00 arası ay yıldızlı kurabiye atölyesine katılarak hem kurabiye yapıp hem de yaptıkları lezzetlerin tadına bakabilecek.

Tarih ve saat: 23 Nisan, 13:00 – 14:00
Mekan: Antares AVM
Adres: Halil Sezai Erkut Cad. Afra Sok. No:1/A Ayvalı - Etlik / ANKARA
İletişim: 0 312 321 06 00

Haberin Devamı

“Bubble Show” yeniden İstanbul’da!

23 Nisan’da çocuklar eğlenceye doyacak

Gittiği her ülkede kapalı gişe izlenen ve İstanbul’daki gösterisinde de biletleri günler öncesinden tükenen sihirli baloncuk gösterisi “Bubble Show” 20 – 28 Nisan tarihlerinde Trump Towers Mall'da 7’den 70’e herkesin ilgi odağı olacak.

Muhteşem gösterileri ve sihirli baloncuklarıyla dünyada izleyen herkesi büyüleyen babası Fan Yang gibi yeteneğiyle herkesi şaşırtan Melody Yang, muhteşem müzik, ışık ve lazer efektleri eşliğindeki benzersiz gösterisiyle 20 – 28 Nisan tarihleri arasında Trump Towers Mall'da inanılmaz bir deneyim yaşatacak.

İlk sahne deneyimini 3 yaşında RAI 1 TV’nin şovunda gerçekleştiren Melody Yang, showlarında bilim, sanatı ve eğlenceyi birleştiriyor. 1997 yılında katıldığı Uluslararası Monte Carlo Sirk Festivali’nde uluslar arası üne kavuşan Yang’ın “Dünyanın en büyük köpüklü balonu” ve “bir köpük balonuna en çok insanı sığdırma” kategorilerinde 2 Guiness Rekoru da bulunuyor.

Haberin Devamı

7’den 70’e herkesin büyük bir hayranlıkla izlediği ve geçen yıl İstanbul’da kapalı gişe olan bu eşsiz ve büyüleyici gösteriyi kaçırmayın.

Tarih ve saat: 20 – 28 Nisan
Mekan: Trump Towers Mall İstanbul
İletişim: 0212 348 78 67


‘’Çirkin Ördek Yavrusu’’ müzikali

23 Nisan’da çocuklar eğlenceye doyacak

Ana Ördek, üzerine kuluçkaya yattığı yumurtalardan birinin farklı olduğunu farketmez. Ama yavrular yumurtadan çıkmaya başlayınca durumda bir tuhaflık olduğunu algılamaya başlar. Çünkü yumurtalardan birinin içindeki yavru hem geç doğar, hem de ötekilerden farklı görünüştedir. Bu farklılık öteki ördek yavruları tarafından “çirkinlik” olarak algılanır ve öyle ifade edilir. “Çirkin Ördek Yavrusu”nun farklılığı yalnız görünüşte de değildir. Öteki ördek yavruları, bulanık bir ırmağın kıyısındaki çiftliğe, sıradan birer ördek olarak yetişmeye çalışırken, O, tutkularının peşinden uçmak, başka ülkeler keşfetmek, özgür mavi sularda yüzmek arzusundadır. Bu farklı algılama ve yönelimler beraberinde büyük çatışmaları getirir.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Hasan Erkek tarafından, Andersen’in Çirkin Ördek Yavrusu masalından hareketle ve çağdaş bir bakış açısıyla yeniden yazılan, “öteki” kavramının farklı katmanlarda işlendiği oyunun sonundaki çözüm yalnız çocuk seyircileri değil, aynı zamanda oyunu çocuklarla birlikte seyredebilecek yetişkinleri de ilgilendirecek düzeydedir.

Çirkin Ördek Yavrusu Müzikali, müzikleri, dansları, geniş oyuncu kadrosu ve estetik düzeyi ile 6 yaş ve üzeri herkese seslenmektedir. Prof. Dr. Nurhan Karadağ tarafından yönetilen müzikalin müzikleri Yard. Doç. Dr. Nedim Yıldız’a, koreografisi Yard. Doç. Dr. Selçuk Göldere’ye, ışık-kostüm ve sahne tasarımı ise uzman Nurullah Tuncer’e ait.

Tarih ve saat: 6-23 Nisan, 12:00 – 15:00
Mekan: Kenter Tiyatrosu
Adres: Ergenekon Mahallesi Halaskargazi Caddesi No:35, Şişli İSTANBUL
İletişim: 0 212 246 35 89


Mickey’nin Hayal Gücü Atölyesi

23 Nisan’da çocuklar eğlenceye doyacak

Forum İstanbul, Disney Türkiye ve Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish Türkiye işbirliğiyle gerçekleştirilecek "Mickey’nin Hayal Gücü Atölyesi" projesi kapsamında, tüm dünyada çocukların çok sevdiği Miki Fare karakterinin heykelcikleri, renkli ve eğlenceli şekillere bürünecek.

Tanınmış isimlerin tasarlayacağı 100’den fazla Mickey heykelciği, 13 Nisan’da Four Seasons Hotel’de düzenlenecek özel bir davette satışa sunulacak.

Heykelciklerin satışından elde edilecek gelirin tamamı, Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish Türkiye’ye bağışlanarak 3-18 yaş arası hayati tehlike taşıyan bir hastalıkla mücadele eden çocukların dileklerini gerçekleştirmek üzere kullanılacak.

20-23 Nisan 2013 tarihleri arasında Forum İstanbul’da LETS Kırtasiye katkılarıyla gerçekleşecek "Mickey’nin Hayal Gücü Atölyesi" ile isteyen herkes, hayalindeki Mickey’i tasarlayabilecek.

Ayrıca, ünlüler tarafından tasarlanan Mickey heykelcikleri de, bu tarihler arasında Forum İstanbul’da sergilenecek.

Tarih ve saat: 23 Nisan, 10:00
Mekan: Forum İstanbul
Adres: Kocatepe Mahallesi Şehir Parkı Caddesi Kocatepe\ İSTANBUL
İletişim: 0 212 443 13 50


“Geleceği Aydınlatan Fenerler”

23 Nisan’da çocuklar eğlenceye doyacak

İstanbul Modern, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, 8. Çocuk Şenliği kapsamında "Geleceği Aydınlatan Fenerler" adlı programla kutlayacak. Programda çocuklar, gelecek öngörülerini ve gelecekten beklentilerini sanatla anlatacak.

Program, sergi gezisini ve bir sanat uygulamasını içerecek. Çocuklar İstanbul Modern eğitmenleriyle gerçekleştirdikleri sergi gezisinde farklı sanat formlarıyla tanışma fırsatı bulacaklar.

Uygulama aşamasında ise çocuklar deneyimlerini, onlara özel sunulan malzemeleri kullanarak pekiştirecekler. Önceden hazırlanan kağıt fener formlarını boyayacak, birleştirecek, üzerlerine rengarenk ip, kumaş, pamuk gibi malzemeler yapıştıracak, gelecek için mesajlar üretecek ve tasarımlarını tamamlayacaklar.

Tarih ve saat: 22 - 28 Nisan, 10:00 - 16:00
Mekan: İstanbul Modern
Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo Karaköy İSTANBUL
İletişim: 0 212 334 73 41


Mickey ve dostları Antalya’da sevenleriyle buluşuyor!

23 Nisan’da çocuklar eğlenceye doyacak

Dünyanın en sevilen çocuk ve aile gösterilerinden biri olan ve tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de izlenme rekorları kıran, “Disney Live! Mickey’nin Müzik Festivali” ilk kez Antalya’ya geliyor.

Antalya Akvaryum’un yanındaki alanda kurulacak 1034 kişilik özel Disney Live! Tiyatrosu’nda yer alacak olan gösteride, Mickey Mouse ve arkadaşları Minnie, Donald ile Goofy, “Küçük Deniz Kızı”, “Aladdin” ve Disney/Pixar’dan “Oyuncak Hikayesi”nin yıldızlarının da aralarında bulunduğu 25'ten fazla Disney kahramanı sahnede sihirli bir dünya yaratacak. En sevilen Disney filmlerinden bölümlerinin yanı sıra çeşitli sürprizlerin de olacağı bu muhteşem gösteri boyunca Disney kahramanları Beyonce, Black Eyed Peas, Baha Men gibi yabancı sanatçıların yanı sıra bir Sezen Aksu klasiği olan Kenan Doğulu’nun seslendirdiği “Çakkıdı” parçasıyla da doyasıya dans edecekler.

Tarih ve saat: 23 Nisan, 11:00 – 17:00
Mekan: Disney Live Tiyatrosu Konyaaltı
Adres: Dumlupınar Bulvarı Arapsuyu Mahallesi No: 502 Konyaaltı
İletişim: 0242 245 65 65


Tüm çocuklar İstanbul'un eğlence diyarı Lifepark'ta buluşuyor!

Lifepark'ın büyülü atmosferinde, mis gibi bahar havası ve yemyeşil ağaçlarla bezenen bu benzersiz ortamda Mini Şenlik rüya gibi geçecek. Tüm çocuklara duyurulur!

Lifepark tüm çocukları 21-22-23 Nisan tarihleri arasında İstanbul’un en eğlenceli festivali ‘Mini Şenlik’e davet ediyor. Üç gün boyunca sürecek Mini Şenlik’te birbirinden renkli saatler minikleri bekliyor. Oyun alanlarından, animasyon standlarına, şişme oyuncaklardan, mini yemek tezgahlarına kadar her ayrıntı onlar için düşünüldü.

Oyunlarla ve konserlerle renklenecek şenliğin en büyük sürprizi ise Gökçe, Hepsi ve Manga konserleri. 21 Nisan Gökçe, 22 Nisan Hepsi ve 23 Nisan Manga’nın sahne alacağı şenlik te ‘Şirinler’ müzikali Türkçe dublajlı olarak her gün sahnelenecek. Ayrıca "Sağlık Olsun Oyunu" Kukla Tiyatrosu ile de hoşça vakit geçirecekler.

Program

Kapı Açılış: 11.00
Ana Sahne gösterileri ve konserleri: 12 .00 - 20.00
Ana Sahne sanatçı konserleri : 18.30

Tarih ve saat: 21 – 23 Nisan,
Mekan: LifePark
Adres: Mehmet Akif Tabiat Parkı Bahçeköy Sarıyer İSTANBUL
www.lifepark.com.tr


“Notalar Müzikali” TİM Show Center'da!

23 Nisan’da çocuklar eğlenceye doyacak

Türkiye’nin ilk ulusal çocuk senfoni orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında, toplumu oluşturan her farklı bireyin bir bütünü oluşturmasının önemini ve anlamını eğlenceli bir dille anlatacak.

2006 yılında Doğuş Grubu bünyesinde kurulan ve Türkiye’deki çeşitli konservatuvarların 11-18 yaş grubu öğrencilerinden oluşan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında, Notalar Müzikali’ni sahnelemeye hazırlanıyor. Metin yazarlığını, DÇSO’nun psikolojik danışmanlığını da üstlenen Dr. Erdal Atabek’in yaptığı ‘’Notalar Müzikali’’ ile farklılıkların bir araya gelmesiyle oluşan bütünün anlam ve önemi notalar aracılığıyla vurgulanıyor.

Şefliğini ve Genel Müzik Direktörlüğünü Rengim Gökmen’in üstlendiği ve yaklaşık 90 öğrenciden oluşan DÇSO’nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında sahneleyeceği "Notalar Müzikali"nde; 7 notanın, 7 farklı orkestra mensubu tarafından canlandıracağı skeçler yer alıyor. Sergei Prokofiev’in Romeo Juliet’inden, Ludwig Van Beethoven 9. Senfonisi’nin 4. Bölümünde birçok klasik eserin seslendirileceği müzikalle DÇSO; 23 Nisan’da Tim Maslak Show Center’da müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

Tarih ve saat: 23 Nisan, 13:00 - 17:00
Mekan: TİM Show Center
Adres: Büyükdere Caddesi Derbent Mevki Maslak İSTANBUL
İletişim: 0 212 286 66 86

Özgür Balık sinemalarda!

23 Nisan’da çocuklar eğlenceye doyacak

Özgür Balık, New York körfezinden Barbados’taki ailesinin yanına ulaşma hayalleri içindeki genç uçan balık Kenny’nin yürekleri ısıtan macerasını konu ediniyor.

Kenny bir balıkçı teknesinin ağına takılıp New York’taki bir Çin lokantasına getirilmiştir. Burada heyecanlı bir maceraya atılacağı Çinli çocukla tanışır.

İkili çok iyi arkadaş olur ve Kenny’nin ailesinin yanına ulaşması için her türlü tehlikenin üstesinden gelmeye çalışırlar.

Gözleri kararmış şefler, korkunç hırsızlar ve aç insanlarla mücadele ederlerken gerçek arkadaşlığın anlamını, ailenin ve hayallerinin peşinden koşmanın önemini keşfederler.


Gözüm Resimde, Kulağım “Kukla Pera”da! sergi gezisi

23 Nisan’da çocuklar eğlenceye doyacak

Pera Eğitim ve Tiyatro BeReZe işbirliği ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Pera Müzesi, çocuklar için bir interaktif sergi gezisi düzenliyor. Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar” sergisi için hazırlanan, ‘resme bakmak’ ve ‘ressamın gözüyle bir resme bakmak’ olarak özetlenebilecek bu interaktif etkinlik, çocuklara oyun, tiyatro ve resim sergisini bir arada ve eğlenceli bir biçimde sunuyor.

Tarih ve saat: 23 Nisan, 12:00 –16:45
Mekan: Pera Müzesi
Adres: Meşrutiyet Caddesi No: 65 Tepebaşı İSTANBUL
İletişim: 0 212 334 99 00


Tatlı Cadı Lili: Mandolan’a Yolculuk

23 Nisan’da çocuklar eğlenceye doyacak

Almanya’da 1.2 milyon kişiyle büyük gişe başarısı yakalayan Lili ve Sihirli Kitabı’nın devam filmi “TATLI CADI LİLİ: MANDOLAN’A YOLCULUK” geliyor!

İlk filmde süper güçleri olan bir cadıya dönüşüp dünyayı kötü büyücü Hieronymus’tan kurtaran sevimli cadı, serinin ikinci filminde kötülüklere karşı savaşmaya devam ediyor. Bu yeni bölümde Lili, Mandolan’a yolculuk yapıyor ve kralın yerine geçmeye çalışan Sadrazam Guliman’la mücadele ediyor. Guliman’ın kötü büyücüsü Abrash ise Lili’nin yolunu kesmek için onu kandırmaya çalışarak. Fakat herkesin unuttuğu şey var: bir cadıyı asla kandıramazsınız.

Bakalım Lili, kurnaz arkadaşı Musa ve beceriksiz ejderhası Hector ile Mandolan Krallığı’nı kötü büyücü Hieronymus’dan koruyabilecek mi? 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!