1 Kg çaydan kaç bardak çay çıkar? bir kilo çay ile kaç bardak çay yapılır

Güncelleme Tarihi:

1 Kg çaydan kaç bardak çay çıkar bir kilo çay ile kaç bardak çay yapılır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2022 15:30

Çay, bitki olarak yetiştirilen ve demleme tekniği uygulanarak tüketilen bir içecektir. Yeşil bitki şeklinde yetişmesine rağmen siyah çay olarak bilinir. Çay hakkında herkesin merak ettiği konulardan biri 1 kilo çayın kaç bardağa eşit olması durumudur. 1 KG çaydan kaç bardan çay çıkar? Bir kilo çay ile kaç bardak çay yapılır ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Çay, yeşil yapraklar halinde toplanır. Bu yeşil yapraklar işlenerek siyah toz parçaları haline getirilir. Marketlerden bizlere ulaşan çay, siyah toz halindedir. Farklı gramajlarda paketler halinde satılır. Bir kilo çaydan kaç bardak çay çıktığı ise herkes tarafından merak edilen ve düşündürücü sorulardan biridir.

 1 KG Çaydan Kaç Bardak Çay Çıkar?

 1 kg çaydan, farklı sayılarda çay çıkar. Ancak ortalama olarak yoğun aromaya sahip çayda 350 ile 400 bardak, daha hafif çaylarda 300 ile 350 bardak arası çay çıkmaktadır.

 Bir Kilo Çay ile Kaç Bardak Çay Yapılır?

 Herkes tarafından merak edilen bir soru olan bir kilo çay ile kaç bardak çay yapılır konusuna verilecek net bir cevap yoktur. Bunun yerine ortalama bir cevap verilebilir. Çünkü her çayın yoğunluğu farklıdır. Ayrıca çay severlerin demli içme oranı da bu ortalamayı değiştirir. Açık çay tercih eden biri için 1 kilo çaydan çok daha fazla barda sayısında çay elde edilmektedir. Ortalama olarak 300 ila 400 bardak çay yapılır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!