Ah şu trafik

Güncelleme Tarihi:

Ah şu trafik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2007 00:00

Aracıyla köprüyü 1.5 saatte geçen Brezilyalı yıldız, ilk iş olarak hangi saatlerde yolların kalabalık olduğunu sordu ve bir daha bu saatlerde trafiğe çıkmayacağını söyledi.

FENERBAHÇEye transferi dünya çapında ses getiren Roberto Carlos, Türkiye’deki yeni hayatına yavaş yavaş ısınıyor. Yeni aldığı Audi A8 marka otomobiliyle İstanbul’da kendisine tahsis edilen evin bulunduğu Beykoz Konakları ve Samandıra Tesisleri arasında mekik dokuyan Brezilyalı süperstar, Şükrü Saracoğlu Stadı’nın yolu ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü kullanarak Avrupa yakasına geçmeyi de öğrendi. Ancak megakent İstanbul’un trafik çilesi sambacının gözünü daha ilk günlerinden korkuttu.

Böylesini görmedim

Çevresindekilere "Burada tek kabusum trafik. Ne Madrid, ne de Rio de Janeiro’da böyle şey görmedim. Ama böylesi dev bir kentte bu trafiğe de şaşmamak gerekir" diye yakınan dünya starının, bir kez köprü trafiğine yakalandığı ve karşıya yaklaşık 1.5 saatte geçtiği belirtildi. Ünlü yıldızın bu nedenle ilk iş olarak, hangi saatlerde trafiğin yoğun olduğunu öğrendiği ve bir daha asla bu saatlerde trafiğe çıkmayacağını söylediği de kaydedildi.

Rakı merakı

Buna karşılık İstanbul’u çok beğenen ve bunu her fırsatta dile getirmekten geri kalmayan sarı lacivertli futbolcunun, ülkemize her gelen yabancı gibi dikkatini çeken bir diğer unsur da milli içkimiz rakı oldu. Brezilyalı oyuncu, İstanbul’daki ilk günlerinde, Boğaz’da deniz levreği ve daha sonra da lüfer yerken karşı masada bir müşterinin rakı içtiğini gördü. Merakını gidermek isteyen sambacı, yanındakilere "Bu da ne?" diye sordu.

Bardaktaki beyaz sıvının Türkiye’ye özgü alkollü bir içecek olduğu yanıtını alan Carlos, rakıyı ilk fırsatta denemek istediğini söyledi. Sempatik yıldızın ayrıca, yeni yeni tanıştığı Türk yemekleri içinde en çok yoğurtlu kebap ve kuru fasülyeye bayıldığı belirtiliyor. Türk insanını çok sıcakkanlı, fizik ve giyim olarak da çok güzel bulduğunu dile getiren Roberto Carlos yakınlarına ilk izlenimlerini ise şu cümlelerle aktardı:

Türkiye’yi tanıtacak

"Gelmeden önce kafamda farklı bir Türkiye vardı. Burada o dağıldı. Türkiye kesinlikle çok modern ve tam bir Avrupa ülkesi." Bununla da kalmayan Brezilyalı futbolcunun ilk fırsatta Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı ve Kız Kulesi gibi turistik yerleri görmek istediği, tıpkı vatandaşı teknik drektör Zico gibi kendi internet sitesinden İstanbul’u hayranlarına tanıtmayı düşündüğü de gelen haberler arasında.

Turkuaza bayıldı

Bu arada Fenerbahçe’nin yeni sezon formalarının tanıtım gecesinde mankenlik de yapan Carlos’un farklı tasarımların hepsini çok beğendiğini, ancak kendisini en fazla turkuaz renkli formanın etkilediğini de söylediği vurgulandı. Bu formayla oynayacağı ilk Avrupa kupası maçını sabırsızlıkla bekleyen Roberto Carlos’un, Türkiye’deki her gününün beklediğinden çok daha iyi geçtiğini her fırsatta ifade etmesi de dikkat çekiyor.

GÖZÜ FENA KORKTU

Türkiye’deki ilk günlerinde otomobiliyle poz veren sambacı, İstanbul trafiğiyle tanışmakta fazla gecikmedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!