Afrikalılar taşıyor

Güncelleme Tarihi:

Afrikalılar taşıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2010 00:00

Kadrosunda yıldızlar bulunmayan F.Bahçe’nin rakibinin savunmasında Faslı Jemal, orta sahasında Fildişili Doubai ve forvetinde Kamerunlu Ntsama kilit isimler.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE’nin bugün Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda karşılaşacağı Young Boys, bir İsviçre takımından çok Afrika ekibi gibi. Sarı siyahlı ekibin kilit noktalarında hep Afrikalı futbolcular görev yapıyor. Bern temsilcisinin savunmasında Faslı Ammar Jemal var. 23 kez ülkesinin milli formasını giyen Jemal, bu sezon başında transfer edildi ve ilk Avrupa deneyimini yaşıyor.
22’lik yetenek
Sarı lacivertlilerin rakibinin orta sahasına baktığımızda karşımıza yine bir Afrikalı çıkıyor. Fildişi Sahilli Thierry Doubai, takımın en etkili silahlarından. 22 yaşındaki yetenek sadece 1 kez Fildişi Milli Takımı’nda oynamasına karşılık ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir futbolcu. Doubai, 2007 yılından bu yana Young Boys forması giyiyor.
Gol ümidi Kamerunlu
İsviçre temsilcisinin gol ümitleri ise Kamerunlu Henri Bienvenu Ntsama’ya bağlı. O da 22 yaşında ve çok genç bir futbolcu. Önce Afrika’nın en ünlü kulüplerinden Tunus’un Esperance ardından da sezon başında Young Boys’a transfer oldu. Amacı kendini gösterip daha iyi yerlere gidebilmek. Sarı lacivertlilerin bu oyuncuya da dikkat etmesi gerekiyor.
Bu isimlere dikkat
Ayrıca savunmada yıllarca Bundesliga tecrübesi yaşamış Spycher ve Arjantinli Dudar, orta sahada sol kanadı kullanan Raimondi ile sağ kanatta görev yapan İsviçreli David Degen Young Boys’un en kayda değer futbolcuları.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Young Boys’dan 110 milyon Euro daha değerli

ŞAMPİYONLAR Ligi 3. ön eleme maçı öncesi Fenerbahçe ile Young Boys arasındaki kadro değeri farkı dikkat çekiyor. Sarı lacivertlilerin değeri 133.4 milyon Euro’ya ulaşırken, Young Boys’a biçilen paha yalnızca 23.5 milyon Euro. F.Bahçe’de 13.5 milyon Euro’luk Lugano ve 10.5 milyon Euro’luk Emre gibi 2 futbolcu bile toplam değerleri bile Young Boys’u geçiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!