Yaz mevsiminde burun estetiği

Güncelleme Tarihi:

Yaz mevsiminde burun estetiği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2024 13:17

Burun estetiği ameliyatı yaptırmanın bir mevsimi var mıdır?

Rhinoplasty ameliyatı yaptırmayı düşünen hastalarımızın merak ettiği sorulardan biri “bu operasyon için doğru bir zaman var mıdır?” sorusudur. Halk arasında yazın burun estetiği yaptırmanın sakıncalı olduğu gibi bir yanılgı vardır. Bu bilgi tam olarak doğru olmasa da haklılık payı da vardır. Elbette yazın burun estetiği yaptırmanın kış mevsimine göre bir takım dezavantajları bulunmaktadır. Gerçekten burun estetiği yaptırmak için uygun mevsim diye bir şey var mıdır?

İşin aslı şudur ki; burun estetiği her mevsim yapılabilen bir ameliyattır. Fakat ameliyat sonrası süreç bakımından kış ve ilkbahar mevsimleri rinoplastinin daha çok rağbet gördüğü mevsimlerdir. Yaz mevsiminde hastaları bekleyen zorlukların başında ameliyattan sonra daha çok ödem ve kanama problemi yaşama ihtimali gelir. Hastaların operasyon sonrası on beş gün istirahat ettikten sonra dikkat etmeleri gereken unsurlar vardır. Çünkü alçı ve ateller çıkartılıncaya kadar bunların hiçbir şekilde suyla temas etmemeleri gerekmektedir. Hastaların dikkatli olması gereken bir diğer önemli konu güneşe karşı kendilerini korumaktır. Yazın güneş etkisiyle birlikte ameliyat bölgesi renk değiştirebilir. Bu durum iyileşme süreci için tehlikelidir. Bundan korunmak için hastalar yüksek korumalı güneş kremi tercih etmeli ve şapka takmalıdır. Ayrıca gözlük takmak için de üç ay gibi bir süre gözlük takmak yasaktır. Yaz seyahatleri için deniz tatili planınız varsa bunu da bir süreliğine ertelemeniz gerekecektir. Ancak doktorunuzun belirttiği tarihten itibaren ameliyat sonrası tatile gidebilir, denize ya da havuza girebilirsiniz.

Ancak şu da bilinmelidir ki yaz aylarında burun estetiği ameliyatı olmayı tercih eden kişilerin sayısının oldukça fazladır. Bunun sebebi ise insanların yıllık izinlerini burun estetiği ameliyatı ve iyileşme sürecine ayırmak istemesidir. Tabi bir de kış aylarında grip ve nezle gibi hastalıkların süreci olumsuz etkilemesinden dolayı hastalar yaz aylarında ameliyat olmak isteyebilir.

Kısacası bu operasyon için en doğru mevsimden söz etmek mümkün değildir. Hastalarımız özel durumları ya da taleplerine göre bir seçim yapabilir. Her mevsimde ameliyat sonrası bir takım sorunlarla karşılaşmak mümkündür ancak bu sorunlar geçicidir.

Dr. Zeynep Erol

 

İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!