Uygun Fiyatlı Taşımacılık: Denizyolu Taşımacılığı

Güncelleme Tarihi:

Uygun Fiyatlı Taşımacılık: Denizyolu Taşımacılığı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2022 08:55

Denizyolu taşımacılığı, lojistik sektöründe tercih edilen yöntemlerden biridir. Deniz yolu üzerinden ülkeler ve limanlar arası nakliye işleminin gerçekleştirilmesi ürünlerin taşınması, istenilen yere istenilen zamanda gönderilmesi anlamına gelir. Maliyet açısından diğer taşımacılık türlerine göre oldukça uygundur.

Deniz yolu taşımacılığında izlenecek yöntem, uluslararası işlemler ve benzeri konularda profesyonel ekipler tarafından yürütülmesi gerekmektedir. Dünya üzerinde 3500 acente ile hizmet veren Esalco Lojistik; gemi taşımacılığı, dağıtım, depolama, gümrükleme ve proje taşımacılığı konularında size geniş rota seçenekleri sunar. Denizyolu taşımacılığı ihtiyaçlarınızı üretim takviminize göre esnek çözümlere kavuşturur.

DENİZYOLU TAŞIMACILIĞINDA YÜK ÇEŞİTLERİ

Denizyolu taşımacılığı ile ana hedef ihtiyaçlarınızı doğru tespit ederek size en ekonomik ve en uygun çözüm yolu üretmektir. Sunulan hizmetler ve yük çeşitleri aşağıdaki ana başlıklar altında toplanabilir.

* FCL ve LCL konteynerler ile ithalat ve ihracat taşıma hizmetleri

* Türkiye aktarmalı her türlü taşımacılık hizmetleri

* Kapıdan / kapıya, depodan / depoya, limandan / limana taşımacılık hizmetleri

* Kombine yük taşıma hizmetleri

* Üçüncü ülkeler arasında yük taşıma hizmetleri (cross trade)

* Endüstriyel madde taşımacılığı. Bu madde kapsamında demir çelik ürünleri, ham madde, çimento bulunabilir.

* Uluslararası denizyolu taşımacılığı yöntemlerine göre yükünüzün tamamı konteyneri dolduracak kadar olduğunda FCL (Full Container Load), yükünüz konteyneri doldurmayacak miktarda olup diğer müşterilerle paylaşılması gerektiğinde LCL (Less – Than Container Load) seçenekleri kullanılabilmektedir. Esalco lojistik size en uygun çözümü bulup FCL ve LCL hizmetini size kusursuz ve en uygun fiyata sunar.

TRAMP VE LİNER DENİZYOLU TAŞIMACILIĞI

Denizyolu taşımacılığı alanında Tramp ve Liner taşımacılık sistemleri yer alır. Tramp iki liman arasında belirli bir tarihi olmayan taşımacılık anlamına gelir. Bu taşımacılık sisteminde esas olan yükün varlığıdır. Geminin tamamını kaplayan; maden, kömür petrol ve benzeri yükler bir limandan diğerine taşınarak lojistiği sağlanır.

Liner taşımacılık sisteminde esas olan yük değil hizmet yapısıdır. Konteyner taşımacılığı bu metot içinde yer alır. Gemilerin kalkış, varış tarihleri ve aktarma yapılacak limanlar önceden belirlenir. Bu sistemde planlama son derece önemlidir. Gemiler önceden belirlenen tarihte limanlara ulaşır; yükler tüm detayları önceden belirlenmiş ve planlanmış bir şekilde taşıyıcı firmaya aktarılır.

DENİZYOLU TAŞIMACILIĞININ AVANTAJLARI

Düşük maliyetli, kaliteli ve güvenilir hizmet sunmak Esalco Lojistik’in ana hedefleri arasında yer alır. Rekabetçi ticaret hayatı işletmelerin yüklerini ekonomik bir yolla nakletmelerini zorunlu hale getirir. 

Denizyolu taşımacılığı hizmetleri nakliye esnekliği sağlar. Bu da ekonomik çözümler üretme noktasında yardımcı olur. Hava yolu taşımacılığında boyut ve ağırlık sınırlaması mevcuttur. Denizyolu taşımacılığında böyle bir sınır bulunmamaktadır. Gemilerle her boyut ve ağırlıkta yük göndermek mümkündür. 

Liner taşımacılık metodunu tercih eden işletmeler önceden planlarını yaparak kaliteli ve ekonomik taşıma hizmetlerinden yararlanabilirler. Esalco Lojistik gibi güvenilir firmalarla çalışma tercih edildiğinde; nakliye, depolama, alıkoyma gibi ek maliyet ve sorunlarla karşılaşmazsınız.

ULUSLARARASI DENİZ LOJİSTİĞİ ÇÖZÜMLERİ

Esalco Lojistik; Deniz yolu ile konteyner taşımacılığının öneminin arttığı bir dönemde WCA üyeliği sayesinde dünyanın en büyük armatörleriyle anlaşmalar yaparak denizyolu taşımacılığında taleplerinize hızlı ve ekonomik çözümler sunar. Uzman kadrosu ile Esalco lojistik en hızlı hizmeti sunarak yüklerinizi zamanında ve sorunsuz yerine ulaştırır. Sektörünüze özel üretim takvimlerini, güvenlik koşullarını, kalite standartlarını araştırarak planlar yapar. Limandan limana, kapıdan kapıya size en uygun çözümler üretir. Denizyolu taşımacılığında tüm ihtiyaçlarınız için uzman ve çözüm odaklı bir ekiple çalışarak konforu yaşamak istiyorsanız hemen iletişime geçebilirsiniz. Esalco, profesyonel lojistik çözümleri için her zaman yanınızda!

Detaylı bilgi için tıklayın.



İlandır

BAKMADAN GEÇME!