Huawei GT5 incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2024 15:44

Yeni bir videodan hepinize merhaba. Bugün uzun zamandır beklediğim HUAWEI ailesinin yeni üyesi HUAWEI'nin Watch GT5 Pro ile sizlerleyim. Seramik ve Titanyum malzemeler kullanan keskin hatlı tasarıma sahip, profesyonel spor takibi özelliklerine ek 24 saat boyunca gelişmiş EKG Analizi yapabilen ve 2 haftaya kadar pil ömrü sunan bu yeni nesil akıllı saatini çok beğeneceksiniz. Sizi çok fazla bekletmek istemiyorum, gelin bu yeni akıllı saati daha yakından tanıyalım.

HUAWEI WATCH GT 5 PRO, metalik ve köşeli geometrik kenarları ışıltısıyla da göz kamaştırıyor.Bu yeni saat, HUAWEI WATCH GT 4 akıllı saatin ikonik sekizgen görünümünden yararlanmış ve sekiz kenarlı çerçeveyi daha sade bir görünümle karşımıza çıkarmış.

Teknolojik bir ürün aldığımda en önem verdiğim konulardan biri dayanıklılığı. Hele de sürekli kolumda olan bir akıllı saatte bu benim için çok önemli. Tam da bu noktada HUAWEI WATCH GT 5 PRO'nun sizi oldukça tatmin edeceğini söylemem gerek.

Çünkü burada GT Serisinin gücünü ve dayanıklılığını temsil eden üst düzeyde malzeme kullandığını görüyoruz. HUAWEI WATCH GT 5 PRO 46 mm'nin kasasından çerçevesine kadar tüm saat gövdesi, dayanıklılığı ve stili daha da artırmak için havacılık sınıfı Titanyum alaşımı içeriyor. Ayrıca görünümü tamamlamak için tamamen titanyumdan yapılmış bir akıllı saat kayışı da bulunuyor.

HUAWEI WATCH GT 5 PRO 42mm ayrıca titanyum alaşımı bazlı altın ve gümüş vurguları da barındırarak akıllı saatin seramik gövdesine ve bileziğine zarif bir ışıltı katıyor.

Huawei GT5 incelemesi

Titanyum alaşımı, paslanmaz çeliğe göre daha iyi bir dayanıklılığa ve hafifliğe sahip. Bu da hem günlük kullanımda hem yoğun dış mekan etkinliklerinde hem gece şık bir yere gittiğinizde çok yönlü olarak kullanım olanağı tanıyor.

HUAWEI WATCH GT 5 PRO 42mm, çarpıcı beyaz seramik malzemeden yapılmış. Nanokristal seramik malzeme sayesinde saat hem hafif hem az evvelde belirtiğim gibi dayanıklı.

Ayrıca altın varak eklentileri sayesinde saat çok daha göz alıcı bir hale bürünmüş.Bu akıllı harikanın dış tasarımı olduğu kadar iç tasarımı da oldukça hoş ve çeşitli.

Klasik saat yüzlerinin yanı sıra 12 yeni saat yüzü tasarımı eklenmiş. HUAWEI WATCH GT 5 PRO, her biri farklı yaşam tarzlarına yönelik çeşitli widget'lar ve işlevler içeren 14 yeni saat yüzüyle geliyor.

Pet Panda, meditasyona ve dinlenmeye daha fazla dikkat etmek isteyen meşgul ve istekli kişiler için, bir bakışta duygularının farkına varmalarına yardımcı oluyor. Blooming Brilliant saat kadranı, aktivite ilerlemenizi takip etmek için yaratıcı ve görsel olarak hoş bir yol sunarken; kullanıcının gün boyunca aktivite ilerlemesiyle birlikte gelişen, hareketli, çiçek temalı bir saat kadranına sahip. Aktif ve atletik bir kullanıcıyım diyorsanız, aktivite ilerlemelerini her gün takip etmek için Activity Rings Watch Face'i tercih edebilirsiniz.

HUAWEI WATCH GT 5 Serisi, yeni HUAWEI TruSense Sistemi ile Spor ve Sağlık izleme teknolojisinde yeni bir sayfa açıyor. Yükseltilmiş bir donanım aracılığıyla veriler daha doğru, hızlı, esnek, açık ve çok yönlü bir düzeyde izleniyor. Bunun temel nedeni de saatin çok aralıklı optik yol mimarisi, çok bölgeli optik yol tasarımı ve son teknoloji cam karartma teknolojisi olmak üzere üç yeni ana teknolojiyi benimsemesi. Özellikle cam karartma teknolojisi, ışığı daha etkili bir şekilde koruyan ve karışma girişimini bastırarak sinyal okuma doğruluğunu artıran akıllı bir cam teknolojisi.

Ek olarak, kandaki oksijen kanallarının sayısı önceki nesile göre 4 kanaldan 12 kanala çıkmış. HUAWEI TruSense Sistemi tarafından desteklenen çok çeşitli spor ve sağlık takip özellikleri sayesinde de

HUAWEI Sağlık Uygulaması üzerinden sağlık durumlarının bir dökümünü alabiliyorsunuz. Yeni ve iyileştirilmiş Sağlık Özeti özelliği, uyku döngüsü trendlerinden egzersiz aktivite düzeylerine kadar daha geniş bir yelpazedeki sağlık verilerine ulaşmanızı sağlıyor.

Burada çok önemli bir özellik daha var ki o da 24 saat EKG okumaları. HUAWEI WATCH GT 5 PRO akıllı saatlerin her biri, her zaman ve her yerde EKG okumalarına olanak tanıyan, elektrotla oluşturulmuş bir EKG düğmesine sahip. Yani tek dokunuşla kalp sağlığına ilişkin anlık ölçümler alabiliyorsunuz. Artık Pro sürümdeki tıbbi sınıf EKG Analizi ile tek bir düğmeye basarak kalp sağlığı durumlarını düzenli olarak kontrol edebiliyorsunuz.

HUAWEI, açık hava sporları deneyimini geliştirmek için konumlandırma doğruluğunu artıran HUAWEI Ayçiçeği Konumlandırma Sistemini de bir üst seviyeye taşımış.

Akıllı saat ayrıca kendi koşu koçuyla birlikte geliyor. Koşu formu analizi özelliği, her seviyedeki koşuculara daha profesyonel destek sağlayarak koşu performanslarını artırmalarına yardımcı olurken aynı zamanda yaralanma riskini de azaltıyor. Profesyonel veri ekranı, bir IMU sensörüyle yerle temas süresini, dikey salınımı ve dengeyi algılayarak koşuculara formlarını analiz etme, yaralanmaları önleme ve daha etkili koşma yeteneği veriyor.

Açık hava sporları moduyla da kullanıcılar haritalı tam renkli rotalara erişebilir. Neler var bu tam tam renkli haritada derseniz, açık havada koşu, kros koşusu, açık havada bisiklet, açık havada yürüyüş, doğa yürüyüşü, dağcılık ve diğer modlar burada dikkatimi çekenlerden sadece bazıları...

Egzersiz sırasında harita sayfası, önemli egzersiz verilerini gerçek zamanlı olarak görüntülüyor. Aynı zamanda ekrana dokunarak veya tepeyi çevirerek haritayı kolaylıkla yakınlaştırıp uzaklaştırabiliyorsunuz. Dokunmatik ekran sayesinde haritayı kaydırabilir, panoramik görünümü etkinleştirebilir veya mevcut konuma hızla dönebilirsiniz.

Huawei GT5 incelemesi

Temel teknolojisi HUAWEI Ayçiçeği Konumlandırma Sistemi ile de akıllı saatin Patika Koşusu Navigasyonu özelliği artık her zamankinden daha dinamik ve daha çeşitli. Bu aşamada önemli bir yenilik daha var ki; o da Navigasyon sisteminin kullanıcıyı başlangıç noktasına doğru bir şekilde geri götürmesini sağlayan Track Return özelliği.

Kullanıcılar bu sayede yollarını daha yaratıcı bir şekilde çizebilir ve koşu rotalarıyla "çizim yapma" olanağı sağlayan RouteDraw özelliğini kullanabilirsiniz.

HUAWEI WATCH GT 5 PRO'daki profesyonel golf modu da dikkatimi çekti. Deneyimli golfçüler için Sürüş Menzili Modundaki antrenman analizinden Golf Sahası Moduna kadar zengin bir özellik ara yüzü var. Gelişmiş golf özelliklerine yönelik yeni geliştirilmiş güncelleme, küresel golf sahası haritalarını içeren HUAWEI'nin ilk 3D Saha Haritasını kullanıcıların bileğine getiriyor. Bu güncelleme dünya çapında 15.000'den fazla parkurun haritasına erişim sağlıyor.

Yani oyuna başlamadan önce parkur adına veya bölgeye göre arama yapabilir, çimenli yolları ön izleyebilir, HUAWEI Health Uygulamasından haritalar indirebilir ve hem Uygulamada hem de saatte kolaylıkla parkurlarda gezinebilirsiniz.

Bu akıllı mucize suya da dayanıklı. HUAWEI WATCH GT 5 PRO'nun 5ATM ve IP69K dereceli suya dayanıklılığı bulunuyor. Serbest dalış su direnci derinliği de 40 metreye çıkarılmış.

Tabi ki hem benim hem birçoğumuz için bir akıllı saatte bakacağımız en önemli özelliklerden biri de pil ömrü. HUAWEI WATCH GT 5 PRO bu anlamda sizin beklentinizi oldukça karşılayacak çünkü HUAWEI WATCH GT 5 PRO 42mm deki pil 7 güne kadar dayanırken, HUAWEI WATCH GT 5 PRO 46mm'nin bataryası 14 güne kadar dayanıyor.

HUAWEI WATCH GT 5 Serisi, EMUI, Android ve iOS akıllı telefonlarla uyumlu. Son olarak Health + Membership üyeliğinden de bahsetmek istiyorum. Health+, Avrupa'da 35 ülkeyi kapsıyor. Yeni giyilebilir ürünler satın alırken 3 aylık üyelik de dahil olmak üzere yeni avantajlara sahip. Yani bir HUAWEI Watch GT 5 serisinden birini aldığınızda telefonunuza da bu uygulamayı indirip avantajlarınıza avantaj katabilirsiniz.

Özetle ben bu akıllı saati deneyimlediğim süre boyunca oldukça memnun kaldım ve benim beklentilerimi fazlasıyla karşıladı.

2 haftaya varan pil ömrü, şıklığı, dayanıklılığı, zarifliği, çeşitliliği, sağlık ve spor uygulamalarıyla bundan böyle yanımdan ayırmayacağım kendilerini gibi duruyor.

Sizler de merak ettiğiniz tüm detaylar için videomuzun açıklamalar kısmına göz atabilirsiniz.

Yeniden görüşmek üzere.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!