FinTek’ler için tek noktadan alışveriş deneyimi

Güncelleme Tarihi:

FinTek’ler için tek noktadan alışveriş deneyimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2022 17:36

Dijital cüzdandan, yapay zeka ile uzaktan kimlik ve yüz doğrulamaya kadar uçtan uca bir ödeme sistemi kurabilecek herşey Enqura’da

Daha çok bankaların başını çektiği geleneksel finansal sisteme ve oyunculara karşı, yapay zekâ, makine öğrenmesi gibi teknolojileri kullanarak insan öğesine ihtiyacı çoğunlukla ortadan kaldıran ve aynı işi daha düşük maliyetlerle üstelik daha verimli şekilde yapan hızlı, çevik, inovatif şirketler, bugün FinTek şirketi ya da kısaca FinTek olarak tanımlanıyor. İlk bakışta ortada bir rekabet var gibi görünse de global birçok araştırmada ve forumlarda, “bir gün tüm şirketler FinTek’e dönüşecek” iddiası ortaya atılıyor. Bankalar, sigorta şirketleri, e-ticaret şirketleri, telekom operatörleri gibi büyük yapıların yanında, köşedeki market ya da kahve dükkanının bile bir mobil cüzdan uygulaması ile FinTek’e dönüşmesi son derece kolay görünüyor. Globalpayments.com’un 2022 Ocak ayında yayınladığı bir araştırmada, Amerika’da Millenials olarak da adlandırılan 18-36 yaş arası kitlenin yüzde 65’inin aktif olarak 2021 yılında bir dijital cüzdan ile işlem yaptığı ifade ediliyor. Türkiye’de de durum çok farklı değil. Merkez Bankası tarafından son verilen lisanslar ile ülkemizde 42 adet elektronik para kuruluşu ve 30 adet ödeme kuruluşu bulunuyor. Birçok şirketin halen lisans sürecinde olduğu ya da lisans başvurusunda bulunmak için hazırlık yaptığı da biliniyor. Faaliyet alanları bugün farklı olan şirketler, lisanslı bir FinTek kuruluşuna dönüşmek ve FinTek pazarından pay kapmak için yatırım yapıyor. Bu dönüşüm içinde teknoloji şirketlerinin de rolü son derece önemli, zira FinTek’e dönüşmek için ihtiyaç duyulan teknolojik altyapı ve ürünler benzerlik gösteriyor. 2014 yılında Metin Karabiber tarafından kurulan teknoloji şirketi Enqura, FinTek ekosisteminde bulunan büyük ya da küçük tüm şirketler için “Tek Noktadan Alışveriş Deneyimi” vadediyor.

5 MİLYAR DOLARLIK ŞİRKETLERLE YARIŞ VE GLOBALLEŞME

Yapay zekâ, makine öğrenmesi ve blockchain tabanlı yenilikçi FinTek ürünleri ile Enqura, lisans alacak bir elektronik para ya da ödeme kuruluşunun veyahut iş modeli içinde kapalı devre bir ödeme sistemi kurgulamak isteyen herhangi bir şirketin A’dan Z’ye her türlü ihtiyacını tek başına karşılayabiliyor. EnWallet Dijital Cüzdan ve Ödeme Sistemi, EnNovate Mobil ve Web Uygulamaları, EnQualify Uzaktan Kimlik ve Yüz Tanıma, EnSecure Soft OTP tabanlı Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama ve EnConnect Kurumsal Chat uygulaması olmak üzere 5 ana ürün tamamen Enqura mühendisleri tarafından geliştirilmiş durumda. Kendi ürünlerinin yanında Enqura, güçlü bir iş ortaklığı ağına da sahip ve ihtiyaç anında Kara Para ile Mücadele (AML), Fraud, Sanal POS, Ödeme Geçidi, Ön Ödemeli Kart, Robotik Yatırım Danışmanı, Muhasebe, Fatura Ödeme gibi birçok ek çözümü de iş ortaklarından tedarik edip özel fiyatlarla kendi üzerinden müşterilerine sunabiliyor. Enqura Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hasan Emre ÖZGÜR şirketin duruşu ve hedefleri ile ilgili şöyle konuştu; “FinTek ekosisteminde çok çeşitli teknolojik ihtiyaçlar var ve her bir ürünün onlarca tedarikçisi var. Şirketler için en iyi çözümü bulmak kadar, bu kadar çok firmayı yönetmek de büyük zaman ve kaynak gerektiriyor. Sadelik ve verimliliğe odaklanarak geliştirdiğimiz ürünler şirketlere güven veriyor. Müşterilerimiz bir seferde 3-4 ürünümüzü paket olarak sipariş verebiliyor. Birçok ihtiyaç için tek bir firma ile muhatap olmayı tercih ediyorlar. İlişki yönetimimizden o kadar memnun kalıyorlar ki portföyümüzde olmayan çözümleri bile tedarikçilerden bulmamızı bizden rica ediyorlar. Bugün 80’e yakın şirkete ürün sağlıyoruz. Sunduğumuz ürün ve teknolojilere talep, yasal mevzuatların da desteğiyle geometrik artıyor. Her ürünümüzde değerli fikri haklara sahibiz. Örneğin yüzde 82 ile Türkiye Bankalar Birliği istatistiklerindeki pazar ortalamasının yaklaşık 3 katı başarılı hesap açılışı oranına sahip olan EnQualify Uzaktan Müşteri ve Kimlik Tanıma ürünümüze muadil tek bir ürünü olan global firmalardan bazılarının 2 ila 5 milyar dolar şirket değerine sahip olduğunu görüyoruz. Potansiyelimizin farkındayız ve Türk mühendisinin gücünü dünyaya göstermeye hazırız. Geçtiğimiz ay Londra ofisimizi açtık, yatırımcı görüşmelerimiz devam ediyor. Globalleşme hedefimizde ilk olarak Yüz ve Kimlik Doğrulama konusuna odaklanacağız. Alacağımız yatırım ile 3 yıl içinde Avrupa ve Körfez bölgesindeki “en iyi kimlik doğrulama şirketi” olmayı hedefliyoruz. 5 yıl içinde de unicorn olacağımızı öngörüyoruz.”

Enqura ürünleriyle ilgili detaylı bilgi almak için enqura.com adresini ziyaret edebilirsiniz.


İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!