Dental Estetik Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Turan: Türkiye'de sağlık turizmi gelişiyor

Güncelleme Tarihi:

Dental Estetik Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Turan: Türkiyede sağlık turizmi gelişiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2023 09:50

Dental Estetik Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Turan, Türkiye'nin sağlık turizminde her geçen gün daha da geliştiğini ve dünyada adını duyurmaya devam ettiğini vurguladı.

Uğur Turan, Türkiye'nin diş tedavisi ve sağlık estetiği alanında tercih edilmesinin sektördeki başarıyı yansıttığını söyledi. "Türkiye, sağlık sektöründe dünya genelinde ilk sıralarda yer alıyor. Bu durum, Türkiye'nin sağlık altyapısı, nitelikli sağlık profesyonelleri ve ileri teknoloji kullanımıyla yakından ilişkilidir. Son yıllarda Türkiye’den yurtdışına beyin göçü olduğu yönünde haberler duyuyoruz. Belli bir birikime ulaşmış insanların Türkiye’deki kurumlarda görev alması hem ülkemiz hem de insanımız için büyük bir kazanç olacaktır. Bu konuda hükumetimizden yeni ve kapsayıcı adımlar atmasını bekliyoruz." dedi.

Uğur Turan, Avrupa ülkelerinden sağlık turistlerinin Türkiye'yi tercih ettiğini belirtti. Özellikle Almanya, Hollanda ve Fransa gibi ülkelerden gelen sağlık turistlerinin sayısının arttığını ifade eden Turan, bu durumun ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını söyledi. Turan, "Hükümetin sağlık turizmi için vizeler konusunda kolaylık sağlaması, uluslararası hasta kabulünün artmasına yardımcı olacaktır. En fazla şikâyet edilen konulardan biri yurda giriş çıkışlarda uygulanan bürokratik zorluklar. Eskiye nazaran önemli ölçüde iyileştirilme yapılmış olsa da bunu yeterli görmemek gerek." şeklinde konuştu.

İlandır 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!