Cosmedica: Saç ekimi hakkında merak edilenler

Güncelleme Tarihi:

Cosmedica: Saç ekimi hakkında merak edilenler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2023 17:03

İstanbul merkezli saç ekim kliniği Cosmedica’nın kurucusu Dr. Levent Acar, sakaldan saç ekimi hakkında merak edilenleri anlattı.

Saç ekiminde donör alanını hastanın ense bölgesindeki dökülmeye dirençli saç kökleri oluşturuyor. Ancak geniş açıklığı olan hastalarda ense donör alanı daraldığı için alınabilecek kök sayısı sınırlı kalıyor. Bu da az sayıda alınabilen kökler nedeniyle hastanın beklentisini karşılayacak düzeyde sıklık sağlanamamasına neden oluyor. Cosmedica Kliniği’nin kurucusu Dr. Levent Acar, saç ekiminde ense donör alanının yetersiz olması durumunda izlenecek yollara dair merak edilenleri anlattı.

SAKAL KILLARI DAHA DOLGUN GÖRÜNTÜ SAĞLIYOR

Donör alanının yetersiz olduğu durumlarda göğüs kılları ve sakalın kullanılabildiğini belirten Acar, “Göğüs kılları ve sakalı yedek donör alanları olarak tanımlanıyor” deyip ekledi: “Bu alanlardan sakal daha öne çıkıyor. Göğüs kılları uzamazken sakal kılları tıpkı ense kılları gibi uzamaya devam ediyor. Ayrıca sakal kılları dolgunluk anlamında da öne çıkıyor. .”

ÇENE ALTI, BOYU KISMI VE ELMACIK KEMİKLERİ...

Dr. Levent Acar, sakal bölgesi geniş ve yoğun kıllı olan hastalarda bölgeden yaklaşık alınan greft ve kapatma için gerekli kök sayısına dair de bilgi verdi: “Sakaldan saç ekiminde, sakal bölgesi geniş ve yoğun kıllı olan hastalarda bölgeden yaklaşık 5 bin greft alınabiliyor. 1000 sakal kökü ile de yaklaşık 2000 civarı saçla elde edilecek kapatma elde ediliyor. Sakal yapısı gereği kaliteli olduğu için saçın verdiği dolgunluk görüntüsünden verimli sonuçlar alınıyor. Sakal alımında ise sakalın gereksiz kısımları olan çene altı, boyun kısmı ve elmacık kemiklerinin üstü tercih ediliyor.”

İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!