Aracınıza cam suyu seçerken sormanız gereken 5 önemli soru!

Güncelleme Tarihi:

Aracınıza cam suyu seçerken sormanız gereken 5 önemli soru
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2022 09:29

İyi bir sürüş deneyimi ve güvenli bir yolculuk için aracımıza düzenli bakım yapmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. Arabanızla ilgili bazı teknik işler ancak yetkili servis eliyle halledilebilir fakat sizin bizzat takip edip karar vermeniz gereken konular da en az onlar kadar önemlidir. Örneğin sürüş güvenliği ve araç hijyeni bakımından kritik görevi olan cam suyu, eğer yanlış seçilmişse ciddi sorunlara yol açabilir. İşte tertemiz ve bakımlı bir araba için cam suyunu seçerken sormanız gereken sorular!

Haberin Devamı

Aracınıza cam suyu seçerken sormanız gereken 5 önemli soru

Suyla temizlenmeyen kirleri camdan sökebiliyor mu?
Aracınızın camları sadece yağmur ve tozla karşılaşmıyor; trafikte sıçrayan kimyasal veya yağlı kirler, altına park ettiğiniz ağaçtan damlayanlar, aşındırıcı etkisi olan kuş pislikleri ve böcek ölüleri gibi birçok yabancı madde her gün o camlarla temas ediyor ve çoğu zaman da yapışıp kalıyor. Cam suyu tercihi yaparken, seçeceğiniz ürünün kir çözücü özelliği de olan bir solüsyon olmasına dikkat etmeyi unutmayın. Böylece günün her saatinde camlarınızı kolayca temizlemek mümkün olacaktır.

Aracınıza cam suyu seçerken sormanız gereken 5 önemli soru

Haberin Devamı

Aracın nemlenen yüzeylerini küf ve bakteriden koruyor mu?
Çoğumuz arabamızı dış mekanlara park ediyoruz ve bu nedenle aracın tüm yüzeyi gün boyu havadaki nem ile yüzleşmek zorunda kalıyor. Küf oluşumuna zemin hazırlayan ve bu sayede aracın yıpranmasına neden olan bu etkiye karşı, güçlü bir cam suyu kullanmak hem camlarınızı hem de diğer yüzeyleri koruyacaktır. Bakterilere karşı da etkili olan özel bir cam suyu ile, cam suyu haznenizde bakteri üremesi engelleyebilir ve araç hijyeni açısında da önemli bir adım atabilirsiniz.

Aracınıza cam suyu seçerken sormanız gereken 5 önemli soru

Borulardaki kireçlenmeyi engelliyor mu?
Normal musluk suyu, zamanla cam suyu haznesinde, borularda ve temas ettiği yüzeylerde kireç kalıntıları bırakmaya başlar, bu kalıntılar da bir süre sonra özellikle borularda çatlamalara ve kritik sızıntılara sebep olur. Cam suyu seçerken, her iklim şartında iş görebilecek ve içerdiği antifriz elementler sayesinde kireçlenmeye karşı da etkili olacak bir ürün seçmek, aracınızın ömrüne ömür katacaktır.

Aracınıza cam suyu seçerken sormanız gereken 5 önemli soru

Haberin Devamı

Donmayı engelliyor ve donmuş camı çözebiliyor mu?
Zorlu kış şartlarında doğrudan havadaki nem ve soğukla temas eden araç camlarınız kolayca donabilir ve en kötüsü, soğuk hava cam suyu haznenizdeki suyu da dondurup, tüm cam temizleme sisteminizi felç edebilir. Bu gibi bir durumla karşılaşmamak için, donmaya karşı etkili antifriz elementler ile desteklenen bir cam suyu seçerek hem sistemi çalışır halde tutabilir hem de bu solüsyonu camlara püskürterek mevcut buzlanmayı saniyeler içinde çözebilirsiniz.

Aracınıza cam suyu seçerken sormanız gereken 5 önemli soru

Mevsime yönelik ihtiyaçları karşılayabiliyor mu?
Güvenli araç kullanabilmenin olmazsa olmaz şartlarından biri, direksiyonun başına geçtiğinizde görüş açınızın temiz ve açık olmasıdır. Eğer sürüş sırasında çevrenizden olan biteni net olarak göremiyor ve trafiği takip etmekte zorlanıyorsanız, temiz pencerelere ihtiyacınız var demektir. Cam suyu seçerken, her mevsimin kendine has şartlarını göz önüne alan ve size 4 mevsim temiz bir görüş açısı sunmayı vadeden ürünleri tercih edin. Bu sayede araç kullanırken çevrenizde olan biteni çok daha net olarak görebilir ve yolunuza güvenle devam edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Aracınıza cam suyu seçerken sormanız gereken 5 önemli soru

Temiz bir araç ve güvenli sürüş size en yakın Opet’e uğrayın ve Opet Cam Suyu çeşitlerinden size en uygun olanı seçerek bakımlı bir araç için ilk adımınızı atın.

Detaylı bilgi için tıklayın!

İlandır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!