Adım adım finale

Güncelleme Tarihi:

Adım adım finale
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2002 02:18

İki temsilcimiz de 20 Şubat 2003'teki ilk maçları deplasmanda, 27 Şubat'taki rövanşları ise evinde oynayacak. Beşiktaş, Çek rakibini elerse Lazio-W.Krakow, Denizlispor da Portekiz temsilcisini elerse, Anderlecht-Panathinaikos galibiyle çeyrek finalde karşılaşacak.

UEFA Kupası'nda 4. tur ve çeyrek final kuraları dün İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi. Beşiktaş, 4. turda Çek Cumhuriyeti'nin Slavia Prag, Denizlispor da Portekiz'in Porto takımıyla eşleşti. İki temsilcimiz de ilk maçları 20 Şubat 2003 tarihinde deplasmanda oynayacak. Rövanş maçları ise 27 Şubat 2003'te İstanbul ve Denizli'de.

Kurada 2 temsilcimizin 4. turu geçmeleri halinde çeyrek finaldeki muhtemel rakipleri de belirlendi. Beşiktaş, S.Prag'ı elerse Lazio (İta)-W.Krakow (Pol) eşleşmesi, Denizlispor da Porto'yu elerse Anderlecht (Bel)-Panathinaikos eşleşmesi galibiyle karşılaşacak. 13 ve 20 Mart 2003'teki çeyrek finallerde 2 temsilcimiz ilk maçları evlerinde oynayacak.


4. TUR EŞLEŞMELERİ


(20-27 Şubat 2003)

Slavia Prag (Çek Cum)-Beşiktaş (TÜRKİYE)

Hertha Berlin (Alm)-Boavista (Por)

Malaga (İsp)-AEK (Yun)

Lazio (İta)-Wisla Krakow (Pol)

Anderlecht (Bel)-Panathinaikos (Yun)

Celtic (İsk)-Stuttgart (Alm)

Porto (Por)-Denizlispor (TÜRKİYE)

Auxerre (Fra)-Liverpool (İng)


ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ


(13-20 Mart 2003)

Malaga/AEK-H.Berlin/Boavista

S.Prag/Beşiktaş-Lazio/W.Krakow

Celtic/Stuttgart-Auxerre/Liverpool

Porto/Denizli-Anderlecht/Panathinaikos


Çekler'de Kartal tedirginliği

SLAVİA Prag menajeri Josef Jinoch, kuradaki en güçlü takımlardan biri olan Beşiktaş'la eşleştiklerini işlerinin zor olduğunu söyledi. Jinoch, ‘‘Lucescu'lu Beşiktaş'ın neler yaptığını görüyoruz. Şu anda Türkiye liglerinde de lider durumdalar. İlk maçta farklı bir galibiyet elde edemezsek, kupaya veda ederiz. Maçların dostluk çerçevesi içinde geçmesini temenni ediyorum. İki takıma da şans diliyorum’’ dedi.

Portekizliler kendinden emin

PORTEKİZ'in Porto takımını İsviçre'deki kura çekiminde temsil eden Luis Cesar ise Denizlispor'u tanımadıklarını söyledi. Turu geçeceklerinden emin görünen Luis Cesar, şöyle dedi: ‘‘Denizlispor hakkında fazla bilgimiz yok. Ancak buraya kadar geldiklerine göre, son turda da Lyon gibi güçlü bir takımı elemeleri, rakibimizin de ne denli güçlü olduğunu gösteriyor. Maçlar çetin geçecek. Ama şunu söyleyebilirim ki, turu geçen takım olacağız’’ dedi.

Porto'nun kozu Helder Postiga

Portekiz futbolunun güçlü temsilcisi Porto, 1893 yılında kuruldu. Maçları 47 bin kişilik Estadio Das Antas Stadı'nda oynayan Porto, Portekiz Ligi'nde 18 lig, 11 kupa, 12 Portekiz Süper Kupası, Avrupa'da 1 Şampiyon Kulüpler Kupası, 1 Süper Kupa, 1 Kıtalararası Dünya Şampiyonluğu kupası kazandı. Teknik Direktörlüğünü Jose Mourinho yapıyor.

Kadrosunda Litvanyalı Jankauskas, Brezilyalı Deco, Derlei ve Clayton ile Rus Alenichev olmak üzere 5 yabancı futbolcu bulunuyor. Ligde 7, UEFA Kupası'nda ilk 3 turda 5 gol atan 20 yaşındaki Helder Postiga en tehlikeli forveti. Lig ve Avrupa'da 3'er gol atan Jankauskas ile Derlei ve Deco da gole yakın diğer isimleri. Portekiz Ligi'nde 13 maç sonunda 33 puanla maç eksiğine rağmen Benfica'nın 4 puan önünde lider. UEFA Kupası ilk turunda Polonia'yı (Pol) 6-0, 0-2, 2. turda Avusturya Wien'i (Avus) 1-0, 2-0, 3. turda da Lens'i (Fra) 3-0 ve 0-1'lik skorlarla eledi. Evindeki maçlarda 11 gol atarken, kalesinde gol görmedi.

VACHOUSEK'E DİKKAT

Bir çok milli futbolcuyu kadrosunda bulunduran Slavia'da 2 Slovak, 1 Yugoslav, 1 Sloven ve 1 Uruguay'lı futbolcu yer alıyor. Takımın en büyük gol silahı ligde 4 gole imza atan Stepan Vachousek. 23 yaşındaki Vachousek, 3 turda 5 gole imza attı. Dostalek, T.Dosek, Kuka diğer önemli yıldızları.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!