Adana Turizm Master Planı tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Adana Turizm Master Planı tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 08:29

ADANA Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün hazırladığı ’Turizm Master Planı’ tanıtıldı.

Haberin Devamı

Adana Turizm Master Planı Stratejik Plan ve Turizm Yatırım Rehberi’nin tanıtımı belediye başkanları, bürokratlar ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve İstanbul eski Turizm Müdürü Prof.Dr. Ahmet Emre Bilgili’nin katılımıyla Seyhan Otel’de yapıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Adana’nın deniz, kültür, sağlık, kongre, doğa turizmindeki değerleriyle zengin bir kent olduğunu belirterek, "Yeni turizm alanları yaratmak ve daha fazla turist çekebilmek için çok yönlü planlara ihtiyaç vardı" dedi.

MAVİ BAYRAK SAYISI ARTACAK

Kentteki turistik envanteri içine alan bir çerçeve oluşturduklarını anlatan Sabri Tari, şöyle devam etti: "Çalışmaları yaparken çeşitli dallardan 49 sivil toplum kuruluşunun yanı sıra Çukurova Üniversitesi ve Korkut Ata Üniversitesi ile işbirliği yaptık. Anavarza ve Magarsus Antik Kentleri ile tarihi Varda Köprüsü’ne karşılama üniteleri oluşturmak üzere çalışıyoruz, Hazırladığımız çalışmada her turizm alanını ve ihtiyaçlarını ayrı ayrı değerlendiriyoruz. Yumurtalık’taki bir plaja geçen yıl mavi bayrak aldık. Bu yıl da Karataş’a yapılacak arıtma tesisinin ardından mavi bayrak alma girişimlerine başlayacağız. Mevcut bayrakları da artırmak için ayrıca çalışacağız."

Tari, deniz turizminin ön planda olduğu Karataş ve Yumurtalık’ta 1/25000’lik planların bir an önce gündeme gelmesi gerektiğine dikkat çekti. Toplantının sonunda Adana Turizm Master Planı’yla ilgili sunumlar yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!