ABD'de Açık Tenis Turnuvası'nda Sharapova, şampiyon oldu

Güncelleme Tarihi:

ABDde Açık Tenis Turnuvasında Sharapova, şampiyon oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2006 00:00

Sezonun 4. ve son 'Grand Slam' mücadelesi olan 126. ABD Açık Tenis Turnuvası'nda, tek bayanlar finalinde, Belçikalı raket Justine Henin-Hardenne'i 2-0 yenen 3 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova şampiyon oldu.

USTA Ulusal Tenis Merkezi Kortları'nda düzenlenen 18.5 milyon dolar (yaklaşık 27 milyon 250 bin YTL) toplam ödüllü turnuvanın 13. gününde, tek bayanlarda final maçı yapıldı.

Finalde, bu yılın Fransa Açık (Roland Garros) ve 2003 yılının ABD Açık şampiyonu olan 2 numaralı seribaşı Belçikalı Justine Henin-Hardenne ile 2004 yılının Wimbledon şampiyonu 19 yaşındaki Rus Sharapova karşı karşıya geldi.

Sharapova, rakibini 6-4'lük 2 set ve 2-0'lık skorla yenerek, kariyerinin 2. Grand Slam zaferine ulaştı.
Sharapova, ilk Grand Slam şampiyonluğunu, 2004 yılında henüz 17 yaşındayken Wimbledon'da elde etmişti.

Rus raket, maçtan sonra yaptığı basın açıklamasında, "2 yıl önce aldığım ilk şampiyonlukta, bunun son şampiyonluğum olmayacağını biliyordum. Bu henüz başlangıç" dedi.

Turnuvada tek erkekler finali, 11 Eylül Pazartesi günü TSİ sabaha karşı yapılacak. Finalde, dünya klasmanında ilk sırada yer alan son 2 yılın şampiyonu ve 1 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer ile 2003 yılının şampiyonu olan evsahibi ülkeden 9 numaralı seribaşı Andy Roddick karşılaşacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!