AAA! Milan'a gidiyor

Güncelleme Tarihi:

AAA Milana gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2009 00:00

Güney Amerikalı futbolcularla ilgili haberler veren “Prensafutbol.cl” adlı internet sitesi, “Şilili orta saha oyuncusu Maldonado, kadrosunu güçlendirmek isteyen Milan’a gidecek gibi görünüyor” diye yazdı.

Haberin Devamı

İşte prensafutbol.cl'de yer alan haber

BÖYLESİ ne duyuldu, ne de görüldü... Fenerbahçe’nin “işe yaramaz” diyerek kapının önüne koyduğu Claudio Maldonado, İtalyan futbol devi Milan’ın yolunda... Güney Amerika ligleri ve Avrupa’daki Güney Amerikalı futbolcularla ilgili haberler veren İspanyolca futbol portalı “Prensafutbol.cl”, 2007-08 sezonunun devre arasında geldiği Fenerbahçe’de geçen sezon çoğu maçta kadroya bile giremeyen Şilili futbolcunun AC Milan’a transfer olabileceğini iddia etti.  

Haberde şu ifadelere yer verildi: “Şilili orta saha oyuncusu Claudio Maldonado, devre arasında kadrosunu güçlendirmek isteyen Milan’a gidecek gibi görünüyor. Maldonado, F.Bahçe’de başarılı olamamış olsa da, Brezilya ligindeki prestiji sayesinde kadrosunu güçlendirmek isteyen Avrupa takımlarının listesinde yer almayı sürdürüyor. 

Alex’in yakın arkadaşı  

Kadrosunun yarısını güçlendirmek isteyen Milan’ın Pirlo ve Amrosini yerine düşündüğü isimlerden biri de Maldonado.”

3 Ocak 1980 yılında Şili’de doğan Maldonado, 2000 Sydney Olimpiyatları’nda bronz madalya kazanan ülkesinin milli takımının kadrosunda yer alırken, gösterdiği performansla aynı yıl Colo Colo’dan Brezilya’nın Sao Paulo takımına transfer oldu. 3 sezonda 35 kez formasını giydiği Sao Paulo’dan kız arkadaşının babası Luxemburgo’nun çalıştırdığı Cruzerio’ya geçiş yapan Maldonado, Brezilya’da en parlak dönemini bu takımda geçirdi. 2003 yılında Brezilya’da bütün kupaları kaldıran Cruzeiro’nun başarısının önemli mimarlarından biri olan Maldonado, 2006’de Luxemburgo’nun peşinden Santos’a 4.5 milyon bonservis ücretiyle transfer oldu. Yakın arkadaşı Alex’in önerisi teknik direktör Zico’nun da onay vermesiyle 2007-08 sezonunun ortasında F.Bahçe’ye gelen Şilili futbolcu, sarı lacivertli takımda bekleneni veremediği için büyük eleştiriler almış, geçen sezonun sonunda da ülkemizden ayrılmıştı.

ÇiZME’DE başarılı olur mu?

Semih Şentürk
Futbolu biliyor

ÇOK kaliteli bir futbolcu. Saha içinde ve saha dışında karakterli bir isim. Ancak uyum sorunu yaşadı ve bir türlü konsantre olamadı. Milan’da ne yapabilir bilemiyorum. Uyum sorununu yaşamazsa, mutluluğu yakalayabilirse beklentilere cevap verebilir. Futbolu bilerek oynuyor. Ama tempolu değildi.

Selçuk Şahin
Yetenekli ve sakin

FLAMENGO’da çok başarılı günler geçirdiğini duydum. Yetenekli bir futbolcuydu. Sakin kişiliği ile iz bıraktı. Kimseyle sorun yaşamıyor. Profesyonelce bakıyor işine. Sakatlık da geçirdiği için bir türlü takıma uyum sağlayamadı. Milan’a giderse eğer sürpriz olur. Umarım başarılı olur.

Önder Özen
Dinamik değil

MALDONADO, Pirlo’nun pozisyonunda oynuyor. Pirlo 5. viteste, Maldonado ise 2. viteste. Stoperin önünde göbeği boşaltmaya çalışıyor. Maldonado, kısa ve basit paslarla oynuyor. Yetenekli ama dinamik değil. Milan’ın ihtiyacını karşılayacağını zannetmiyorum. F.Bahçe’de havayı yakalayamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!