99 gündür tutuklular

Güncelleme Tarihi:

99 gündür tutuklular
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2011 16:04

Beşiktaş teknik direktörü Tayfur Havutçu, futbol komitesi başkanı Serdal Adalı ve protokol müdürü Ahmet Ateş 99 gündür tutuklu olarak yargılanıyolar.

Haberin Devamı

3 Temmuz'da başlayan futboda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında ifade vermek için Beşiktaş'ın Avusturya'daki hazırlık kampını yarıda bırakarak 11 Temmuz günü İstanbul'a dönen Siyah Beyazlı takımın teknik direktörü Tayfur Havutçu, futbol komitesi başkanı Serdal Adalı ve protokol müdürü Ahmet Ateş, 12 Temmuz tarihinde tutuklu yargılanmak üzere cezaevine sevk edilmişlerdi.

O tarihten bu yana tam 99 gün geride kaldı. Yarın Metris Cezaevi'ndeki 100. günlerine girecek olan Havutçu, Adalı ve Ateş savcılık tarafından soruşturmanın iddianamesinin hazırlanmasını bekliyorlar. Henüz mahkeme tarihi ve ne kadar daha tutuklu kalacakları netleşmezken, bir yandan da 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlemesine Dair Kanun'un da yapılacak değişiklikler bekleniyor.

Haberin Devamı

Kanun değişikliği Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilirse, soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan isimlerin durumları yeniden gözde geçirilecek. 99 gündür cezaevinde bulunan Tayfur Havutçu, Serdal Adalı ve Ahmet Ateş yaşanan gelişmeleri yakından takip ederken, avukatları aracılığı ile soruşturma hakkındaki bilgileri almayı sürdürüyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!