9 golün özrü piknikle geldi

Güncelleme Tarihi:

9 golün özrü piknikle geldi
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 01, 2013 16:54

Bundesliga'da Bayern Münih deplasmanında 9-2'lik tarihi skorla mağlup dönen Hamburglu futbolcular taraftarlarından özür dilemek için 21 Nisan Pazar günü mangal partili piknik düzenleyecek. futbolcuların bu ilginç özrünü, Hürriyet yazarlarına sorduk. Aynı olay Türkiye'de olsa neler yaşanırdı?

Haberin Devamı

Mangal partisindeki masrafları üstlenen Hamburglu futbolcular adına konuÅŸan, kalesinde 9 gol gören Alman milli kaleci Rene Adler, "Bayern deplasmanındaki çok kötü performansımızdan dolayı bizleri yaÄŸmur-kar demeden maçlarımıza gelerek destekleyen taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Münih Allianz Arena'da yaÅŸattığımız bu farklı hezimetten dolayı onlara karşı mahçubuz. Taraftarlarımızla bir araya gelerek birlikte hem piknik yapmak hem de her türlü sorularını yanıtlamak istiyoruz" dedi. Tüm taraftarların davet edildiÄŸi piknik Ä°mtech Arena'daki kulüp tesislerinde tüm gün boyunca sürecek.   Â

9 GOL ATMAK ETÄ°K MÄ°DÄ°R?

FÄ°NK GÖREVDE KALIYOR Â

Öte yandan 50 yıllık Bundesliga'nın en kıdemli takımı olan Hamburg'un tarihinde aldığı en farklı yenilgi olan 9-2'lik skorun acısının kolay kolay silinemeyeceÄŸini belirten kulüp baÅŸkanı Carl E. Jarcow, "Münih Allianz Arena'da alınan bu farklı hezimet imajımızı çok zedeledi. Fakat bu maÄŸlubiyetin suçunu antrenörümüz Thorsten Fink'e çıkartmak doÄŸru olmaz. Ayrıca kendisine kulüp yönetim kurulu olarak sonsuz güvenimiz var" diye konuÅŸarak teknik direktörlerine destek çıktı.       Â

Haberin Devamı

"ÖYLE DAVRANIŞLAR TÜRKİYE'DE OLMAZ"

Hamburg futbolcularının düzenledikleri bu organizasyonu Hürriyet Spor Yazarları'na sorduk. İşte onların cevapları...

Mehmet Arslan  Â

Gülümseyerek yanıtlamak istiyorum, çünkü;
1- Bu davet 9 gol bile yese bir futbol takımının kendine olan güvenini gösterir.
2- Bu tür bir özgüvene sahip oyunculara sahip olduğu için Hamburg taraftarı gurur duymalıdır.
3- Bu davranışların ülke kültürüyle bana göre ilgisi yok. Kendine güvenle ilgili.
Şaka gibi geliyor değil mi söylediklerim...
Ama gerçek bu..
Ya bu olay Türkiye'de olsaydı:
1- Önce yönetim ve oyuncular "Düşmanlar"dan söz ederdi.
2- Taraftar idmanı basar ya da stadı altına üstüne getirirdi.
3- Medyaya savaş açılırdı.

Kanat Atkaya

Bizde genelde tam tersi olur. Bu tip mağlubiyetlerden sonra taraftarlar hiddetlenir ve tepki gösterir. Daha sonra da buzları eritmek için taraftar baklava yaptırıp antrenmana ziyarete gider. Bu daha farklı, hoş, esprili bir uygulama olmuş. Tabii ki ülkelerin kültürlerine göre değişen uygulamalar bunlar. Yanlış anlaşılmasın 'bizimkisi ne kadar kötü onların ne kadar güzel' anlamında söylemiyorum ama hoş bir davranış.

Ä°lker Yasin

Haberin Devamı

Türk insanın kültür yapısı ve eğitim düzeyi ağır bir yenilgi sonrası bu şekilde bir etkinliğe müsade etmez.  Hem taraftar hem de futbolcu grubu hem de hezimete uğramış bir takımın yönetimi için böyle bir organizasyon bizim ülkemize uygun değil. Önemli olan bir spor müsabakasında skor ne olursa olsun kaybedilme gerçeğinin kazanma gerçeği kadar ortada olduğudur.

İlhan Söyler

Hiç de bizim ülkemize göre bir davranış değil. Böyle bir hezimet sonrası hem futbolcular hem de taraftar için ağır bir yıkım olurdu. Ve bu yıkım sonrası taraftarlar ve futbolcuları bir araya getirebilmek Türkiye’de imkansız…  Çok büyük olaylar olurdu.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!