88 yılın rekoru

Güncelleme Tarihi:

88 yılın rekoru
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2012 23:45

Türkiye, olimpiyatlardaki en görkemli günlerini yaşıyor.

Haberin Devamı

2008’de Pekin’de 68 sporcu ile temsil edilen ülkemiz, bu sayıyı Londra’daki oyunlarda 107’ye çıkarttı. Paralimpik sporcular da eklenince toplam sayı 174’e ulaştı.

TÜRKİYE, Londra Olimpiyatları’na rekorlar kırarak gidiyor. İlk olarak 1924’te Paris’te düzenlenen olimpiyat oyunlarına katılan ülkemiz, bu serüvenindeki en görkemli günlerini yaşıyor.  88 yıllık tarihinde Türkiye, en çok sporcu sayısıyla 2012 Londra Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda temsil edilecek. Temmuz ayı süresince, olimpiyat kota mücadelesi sürecek olmasına rağmen, Türkiye şimdiden 107 sporcu ile Londra’da temsil edilme hakkını kazandı. 2008’de Pekin’de düzenlenen olimpiyatlara 68 sporcu ile katılan milliler, bu alanda yüzde 57’lik bir artış sağladı.

Paralimpik sporcularda da dev artış

Haberin Devamı

Türkiye, aynı zamanda paralimpik oyunlarda da sporcu sayısını artırdı. Pekin’e sadece 16 sporcu gönderebilen ülkemiz, dört yıl sonra bu sayıyı 67’ye çıkartmayı başardı. Bütün sporcular toplandığında ise, 174 gibi rekor bir sayıya ulaşılıyor.
204 ülke arasından olimpiyatlara katılan sporcu sayısını bir önceki oyunlara göre en çok artıran dokuzuncu ülke olan Türkiye sekiz ülkeye geçildi. Bu alanda zirveye ise sporcu sayısını 4’ten 23’e çıkartan Gabon yerleşti. Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında ise İngiltere ve Karadağ’ın ardından üçüncü durumda bulunuyor.

Sonunda kadınlar, erkekleri geçti

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) verilerine göre, 2008’deki Pekin Olimpiyatları’na 20 kadın sporcu ile katılan Türkiye, 2012’de bu sayıyı 64’e çıkarttı. Her olimpiyatta kadın sporcu sayısını artırmasına rağmen, ilk kez olimpiyatlara katılan kadın sporcuların sayısı erkekleri geride bırakmış oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kadın sporcu sayısındaki artışla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Olimpiyata katılan kadın sporcu sayımızdaki artış, Türk kadının geldiği nokta açısından anlamlıdır. Tarihimizde ilk kez olimpiyata katılan kadın sporcu sayımız erkekleri geride bıraktı. Kadın sporcularımız kendilerine güvenildiği, imkân verildiği taktirde ne kadar başarılı olacaklarını ispat ettiler. Hepsini yürekten kutluyorum.”

Haberin Devamı

Endişeye gerek yok elemeleri geçeceğiz

ERKEK Basketbol Milli Takımı Menajeri Harun Erdenay, 2013 Avrupa Şampiyonası elemeleri için oluşturdukları genç kadroyla risk aldıklarını, ancak gruptan çıkacaklarına inandığını söyledi.
Erdenay, “Genç kadro olduğu için endişelerin olması normal. Ama gruptan çıkacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Londra’ya hakem çıkarması

TOPLAMDA yedi branşta 10 hakem Londra’da düdük çalacak. Güreşte; Ender Büyükerşen, İbrahim Cicioğlu ve Satılmış Baykuş, basketbolda Recep Ankaralı, boksta Yaşar Çınar, halterde Suat Gücüyener, jimnastikte Özgür Mülazimoğlu Ballı, kürekte Nihat Usta, yelkende İlker Bayındır, teniste Mustafa Gökkaya Türkiye’nin Londra’daki hakem temsilcileri olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!