72 günde 34 liman

Güncelleme Tarihi:

72 günde 34 liman
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2001 00:00


Cahit AKYOL / İSTANBUL
Haberin Devamı

Ataköy Marina Yatch Clup tarafından bu yıl 4'ncüsü düzenlenecek olan KAYRA 2001 (Karadeniz Yat Rallisi) 24 Haziran Pazar günü start alıyor. 2 Eylül tarihinde tamamlanacak yat rallisi 72 gün sürecek, yatlar seyir süresince Karadeniz'deki 34 limana uğrayacak.

Karadeniz'i dünya yatçılığına tanıtmak, Karadeniz ülkelerindeki yatçılığın gelişmesine katkıda bulunmak ve yatçıların rotalarında Karadeniz'in Doğu Akdeniz'in devamı olarak görülmesini sağlamak amacıyla ilk kez 1997 yılında 30 yatla gerçekleşen KAYRA'ya, bu yıl çeşitli ülkelerden 50 yat katılıyor. Bu yılın rotası ise 2 bin 125 deniz milli olacak.

Ataköy Marina'da Cumartesi akşamı yapılacak olan ‘KAYRA 2001 Balosu’nun ardından 24 Haziran Pazar sabahı start alacak yatlar, Atatöy'den çıkıp İğneada üzerinden Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Rusya Federasyonu ve Gürcistan'ın limanlarını ziyaret edecek, sonra yeniden Türk karasularına girecek. Yatlar, Türkiye'nin Karadeniz bölgesindeki limanlarına da uğradıktan sonra, ralli Ataköy'de sona erecek.

Bir yarış olarak değil de uluslararası katılımlardan oluşan tanıma, tanıtma, tarih, kültür ve araştırma toplu gezisi olarak da adlandırılan KAYRA 2001'e bu yıl Türkiye, Avustralya, Belçika, Kanada, Danimarka, Fransa, Almanya, Hollanda, İtalya, Yeni Zelanda, İsviçre, İsveç, İngiltere, Ukrayna, ve Venezüella'dan yatçılar katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!