700. Yil Konseri

Güncelleme Tarihi:

700. Yil Konseri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Istanbul Kultur ve Sanat Vakfi'nin duzenledigi 27. Uluslararasi Istanbul Muzik Festivali'nin Geleneksel Muzik Konserleri Bolumu'nde bugun 19.30'da Ataturk Kultur Merkezi Konser Salonu'nda Kultur Bakanligi Istanbul Devlet Klasik Turk Muzigi Korosu'nun konseri yer aliyor. Sef Ender Ergun yonetimindeki ‘‘Osmanli'dan Cumhuriyet'e 700. Yil Konseri’’ne solist olarak Serap Mutlu Akbulut katilacak.

Klasik Turk Muzigini en ust duzeyde icra etmek, yurt icinde ve disinda tanitmak amaciyla 1975'te Kultur Bakanligi tarafindan kurulan koro, 1998'e kadar Prof.Dr. Nevzat Atlig tarafindan yonetildi, daha sonra bu gorevi Ender Ergun devraldi. Istanbul Belediye Konservatuari mezunu Ergun, M. Nureddin Selcuk yonetimindeki Icra Heyeti'nde ve Nevzat Atlig yonetimindeki Radyo Klasik Korosu'nda yer aldi. Devlet Korosu kuruldugunda Nevzat Atlig'in yardimcisi ve ses sanatcisi olarak gorev alan Ender Ergun, 1985'te sef yardimciligina getirildi. 1998'de Koro Sefligi ve Sanat Kurulu Baskanligi'ni hocasindan devralan Ergun, ITU Devlet Konservatuari'nda ogretim gorevlisi olarak da calisiyor.

Istanbul Belediye Konservatuari Turk Muzigi Bolumu'nden 1965'te mezun olan Serap Mutlu Akbulut, ayni yil Istanbul Radyosu'na, 1976'da Istanbul Devlet Klasik Turk Muzigi Korosu'na katildi. Yurt ici ve disinda pek cok konser veren Akbulut'un sekiz albumu bulunuyor.

Kultur Bakanligi Istanbul Devlet Klasik Turk Muzigi Korosu, konserin birinci bolumunde Abdulkadir Meragi, Gazi Giray Han, Buhurizade Mustafa Itri Efendi, Tab'i Mustafa Efendi, Mustafa Cavus, III. Selim, Dede Efendi, Sakir Aga, Dilhayat Hanim'in; ikinci bolumde ise Seyfettin Osmanoglu'nun eserlerini seslendirecek. Solist Serap Mutlu Akbulut'un seslendirecegi Haci Sadullah Aga, Dede Efendi, Enderuni Ali Bey, M. Nureddin Selcuk'un eserlerinden sonra, koro, Haci Arif Bey, Sevki Bey, Suphi Ziya Ozbekkan, Cevdet Cagla, M. Nureddin Selcuk ve Yesari Asim Arsoy'un eserlerini seslendirecek.

Bilet fiyatlari: 3 milyon TL. Ogrenciler ve 65 yas ustu muzikseverler icin 2.250 milyon TL.

Biletler AKM giseleri (0212-292 08 45 ve 292 08 46), Uzelli (Saskinbakkal), Carousel (Bakirkoy), Capitol (Altunizade) alisveris merkezlerinden temin edilebilir. Ayrica Internet uzerinden Superonline'in www.shop.superonline.com adresinden de satis yapiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!