7. harika

Güncelleme Tarihi:

7. harika
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2005 01:37

Amerikalı bisikletçi Lance Armstrong 25 yaşında yumurtalık kanserine yakalandı. Yılmadı ve tarihe geçti.Fransa Bisiklet Turu’nu üst üstte 7. kez kazandı.

HENÜZ yirmi beş yaşındayken bir efsane olacağına kesin gözle bakılan Lance Armstrong’a, Ekim 1996’da doktorlar yumurtalık kanseri teşhisi ile yüzde 40 yaşama şansı verdikleri gün bütün hayatı tamamen değişmişti. Önünde uzanan yol, bisikletiyle katedeceği kilometreler değil, bu dünyada varolmayla olmama arasında geçecek çekişme dolu günlerdi. Artık bundan sonra pedalların yaşama çevrileceği belliydi.

21 etaptan oluştu

Fransa Bisiklet Turu, yani orjinal ismiyle Tour de France zamana karşı koşulan özel etapla başlarken de gözler kuşkusuz Armstrong’taydı. Dev organizasyon Fromentine - Noirmouter arasında gerçekleştirilecek ilk etapla resmen start alırken, dünyanın en zorlu spor organizasyonu olarak gösterilen ve 21 etaptan oluşan tur, dün Champs de Elysees meydanında sona erdi. 21 takımın katıldığı Tour de France’da Discovery Channel adına yarışan Lance Armstrong yine en büyük olduğunu gösterdi. Bu yarışı üst üste 7. kez kazanan ilk bisikletçi olarak tarihe geçti.

Güçlü rakipler

Özellikle Alpler’deki tırmanış etaplarındaki performansıyla rakiplerine üstünlük sağlayan Armstrong bu yılda bunu gerçekleştirdi.

Daha önce altı kez üst üste kazanarak, tarihe geçen ABD’li bisikletçi son kez katıldığı bu organizasyonu yine bir zaferle kapatmanın mutluluğunu yaşadı. Rakipleri Ullrich, Vinokourov, Basso ve Botero ise yine onun arkasında yer aldı.

Rakamlarla Armstrong

1971... Teksas’ta doğdu

1991... ABD amatör şampiyonu oldu

1993... Fransa’da ilk etabını kazandı ama yarışı bitiremedi

1996... Testis kanseri teşhisi konuldu

1997... Kanserden kurtulduğunu açıkladı. US Postal takımına katıldı

1999... İlk Fransa Bisiklet Turu’nu kazandı

2004... Fransa’da üst üste altı kez kazanarak bir rekora imza attı.

Ve Lance Fransa’ya veda etti

EFSANEVİ Amerikalı bisikletçi Lance Armstrong bu yıl düzenlenen ‘Tour de France’dan sonra yarışmayı bırakacağını açıkladı. Bugüne kadar bu prestijli mücadeleyi 7 kez kazanan Teksaslı bisikletçi, ‘Tour de France, profesyonel yarışçı olarak son mücadelem. Yedinci kez kazanmak için olağanüstü motive oldum. Çok mutluyum. Bana bugüne kadar destek veren herkese teşekkür ederim’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!