7 bin 500 çocuk futbol oynadı

Güncelleme Tarihi:

7 bin 500 çocuk futbol oynadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2012 17:28

Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA tarafından “Grassroots Günü” ilan edilen 19 Mayıs'ı geniş katılımlı bir organizasyon ile kutladı.

19 Mayıs'ın aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olması nedeniyle ülke çapında bir etkinlik planlayan TFF Futbol Gelişim Direktörlüğü'nün organizasyonunda, 47 noktada, 7 bin 500 çocuk futbol oynadı. Türkiye'nin dört bir yanındaki 39 kulüpte ve 6 futbol eğitim merkezlerindeki organizasyonların yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu da aynı zamanda Beylerbeyi Stadı'nda bir etkinlik düzenlendi.

Çocuk futbolunun sponsoru Ülker'in desteği ile yapılan organizasyonda Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un futbol okullarından öğrenciler futbol oynadı. Çocukların spor yapmasına, aynı zamanda eğitim almasına ve sosyalleşmesine imkan sağlayan projelerle 2007 yılından bu yana TFF'nin ana sponsoru olan Ülker, 220 bin çocuğun futbolla buluşmasına destek oldu.

Kafkas: “Grassroots Günü'nde futbol coşkusu yaşandı”

Grassroots Günü'nü içlerinde Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1.Lig kulüplerinin de bulunduğu 47 kulüple birlikte kutladıklarını belirten Tolunay Kafkas, organizasyona destek veren kulüplere teşekkür ederken Grassroots Günü'nün bu projenin daha da genişlemesine katkıda bulunacağına inandığını söyledi.

Grassroots Günü'nde futbol adına keyif dolu bir kutlama gerçekleştiğini söyleyen Kafkas, ülkenin dört bir yanında futbol coşkusu yaşandığını vurguladı. Grassroots'a hem elit futbola kaynak sağlayan, hem de insanların futbol yoluyla sosyalleşmesine ve daha sağlıklı yaşamasına katkıda bulunan bir program olarak baktıklarını belirten Kafkas, bu alanda da önceliklerinin çocuklar olduğunu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!