6 saatte 3 dünya yıldızı

Güncelleme Tarihi:

6 saatte 3 dünya yıldızı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2011 00:00

Özel uçağıyla Madrid’e giden Aysal, 6 saat süren görüşme maratonunda önce İspanyol kulübünün genel direktörü Marin’i, ardından futbolcuların menajerlerini ikna etti. Saat 15.00’te Madrid’e inen Aysal ve beraberindekiler, 21.00’de işi bitirip İstanbul’a döndü.

Haberin Devamı

AYSAL: BİRKAÇ GÜN DAHA ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR

İSPANYOL BASINI: TEKLİF EDİLEN MİKTAR ÇOK AZ

ATLETİCO MADRİD'DEN SES SEDA YOK

GALATASARAY Başkanı Ünal Aysal, camiaya verdiği ‘yıldız futbolcu’ sözünü fazlasıyla tuttu ve Diego Forlan, Jose Antonio Reyes, Tomas Ujfalusi’nin transferleri için Atletico Madrid ile anlaştı. Oyuncuların menajerlerinden de ‘tamam’ cevabını alan Aysal, son anda bir pürüz çıkmadığı taktirde üç dünya yıldızını birden sarı kırmızılı renklere bağlayacak.

Öncelik Reyes’teydi

Ünal Aysal ile yöneticiler Abdürrahim Albayrak, Ali Gürsoy ve sportif koordinatör Bülent Tulun, dün öğle saatlerinde Aysal’ın özel uçağıyla Madrid’e giderek Atletico Madrid Kulübü Genel Direktörü Gil Marin ile bir araya geldi. TSİ 15.00’te Madrid’e inen sarı kırmızılılar ile Marin’in görüşmesi İspanyol ekibinin stadı olan Vicente Calderon’da gerçekleşti.

Haberin Devamı

Öncelikle Reyes’e talip olan sarı kırmızılılar, daha sonra menajerler Jorge Mendes ve Ahmet Bulut’un önerisi ve teknik direktör Fatih Terim’in onayıyla Diego Forlan ve Tomas Ujfalusi için de teklif yaptı. Yaklaşık 4 saat süren görüşme sonrası taraflar, üç futbolcunun bonservisi için toplam 14 milyon Euro’ya el sıkıştı. Anlaşmaya varılmasının ardından TSİ 20.30’da Galatasaray Kulübü, Borsa’ya, “Atletico Madrid Kulübü ile Forlan, Reyes ve Ujfalusi’nin transferleri için görüşmelere başlanmıştır” açıklaması gönderildi.

İstanbul’a döndüler

Ünal Aysal ve beraberindekiler daha sonra futbolcuların menajerleriyle görüştü. Üç oyuncu için de ‘bir sorun çıkmaz’ cevabını alan sarı kırmızılılar, TSİ 21.00’de aynı uçağa binerek İstanbul’a döndü.

Galatasaray’ın yıllık ücret olarak Diego Forlan’a 4 milyon Euro, Jose Antonio Reyes’e 2.5 milyon Euro, Tomas Ujfalusi’ye ise 1.8 milyon Euro garanti para teklif ettiği belirtildi. Menajerler bu rakamları bugün futbolculara bildirecek ve çok büyük olasılıkla anlaşma sağlanarak, protokoller yapılacak.

REYES KİMDİR

-Tam adı: José Antonio Reyes
-Doğum tarihi: 1 Eylül 1983
-Doğum yeri: Utrera - İspanya
-Boyu: 1.75  -Mevkii: Sol Açık
-Oynadığı takımlar: Sevilla, Arsenal, Real Madrid, Benfica, Atletico Madrid
-Millilik: 21 maç, 4 gol

FORLAN KİMDİR

Haberin Devamı

Tam adı: Diego Forlan Corazo
Doğum tarihi: 19 Mayıs 1979
Doğum yeri: Montevideo - Uruguay
Boyu: 1.79
Mevkii: Santrfor
Oynadığı takımlar: Independiente, Manchester United, Villareal, Atletico Madrid.
Millilik: 74 maç, 22 gol

BiR GÖRÜŞ

Hakan Ünsal

Reyes ve Ujfalusi tamam, ya Forlan?

REYES ve Ujfalusi Galatasaray için doğru isimler. Galatasaray’ın özellikle de Ujfalusi gibi sağlam ve tecrübeli bir stopere ihtiyacı vardı. Reyes’in de formda olduğu zaman o sihirli sol ayağıyla neler yapabildiğini tüm dünya biliyor. Ama Forlan’da tereddütlerim var. “Neden?” diye soracak olursanız;
 İstikrarsız. Bir maç harikalar yaratıyor, bir sonrakinde kaybolup gidiyor.
 Türkiye’deki stoperlerin sert oyunu karşısında ezilebilir.
 Alacağı yüksek para takım içindeki dengeleri bozabilir.

Haberin Devamı

Forlan G.Saray’a gitmez iddiası

ATLETİCO Madrid Kulübü’nden alınan bilgilerde, “Forlan’ın G.Saray’a gitme olasılığı sıfır. Ujfalusi ve Reyes ise ancak iyi teklifler alırlarsa giderler” şeklinde görüş açıklandı. İsmini açıklanmasını istemeyen A.Madridli yönetici, “Ne Forlan gitmek istiyor ne de Atletico onu satmak istiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!