6 hakemli play-off

Güncelleme Tarihi:

6 hakemli play-off
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2011 00:00

“İlk kez yapılacak play off maçlarına 6 hakemle çıkabiliriz. Bence doğru bir yöntem ve TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile görüşeceğim. Bu uygulama sorunları minimuma indirecektir.”

Haberin Devamı

MERKEZ Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, futbolcu, teknik adam ve yöneticiler için olduğu gibi bu sezonun hakemler için de olağanüstü bir sezon olduğunu söyledi. Lig TV’de canlı yayın konuğu olan Namoğlu, Türkiye’de futbol adına olağanüstü bir sezon yaşandığını vurgulayarak, “Malum nedenlerden dolayı olağanüstü bir sezon. Ligler 1 ay ertelendi. Gecikmelerden ve yaşanan olaylardan herkes etkilendi. Futbolcular, teknik adamlar, yöneticiler, taraftarlar ne kadar etkilendiyse, futbolun bir parçası olan hakemler de o kadar etkilendi” dedi.

‘Bu yöntem sayesinde hakem hatalarını azaltabiliriz’

Namoğlu, hakem hatalarını daha aza indirebilmek için Süper Lig’de bu sezon ilk kez uygulanacak play off maçlarında, Avrupa kupası karşılaşmalarında olduğu gibi 6 hakem uygulamasına gidilebileceğini de açıkladı ve şunları söyledi:

Haberin Devamı

“UEFA ile FIFA arasında anlaşmazlık bulunuyor. UEFA teknolojinin öne çıkmasını isterken, FIFA ise insan odaklı çözüm yolları istiyor. Bu nedenle de kale arkalarına birer yardımcı hakem daha konulmaya başlandı. Biz ligimizde de bunu deneyebiliriz ve bu yöntemle hataları azaltabiliriz. TFF Başkanı ile bunu görüşeceğim. Kişisel görüşüm, toplam 6 hakemli bu sistemin play off’larda uygulanması. Bu uygulama, sorunları minimuma indirecektir. Fazladan 2 hakemin maddi yükü de çok yüksek olmayacaktır. Doğru bir yöntem bana göre ama federasyon başkanının takdiri olacaktır.”

‘Cüneyt Çakır Avrupa Şampiyonası’nda görev alacak’

Türk hakemlerinin eğitimine verdikleri öneme de dikkat çeken Yusuf Namoğlu, Türkiye’nin elit kategorideki tek hakemi olan Cüneyt Çakır’ın, büyük ihtimalle 2012 Avrupa Şampiyonası Finalleri’nde görev alacağını söyledi. UEFA’nın Türk hakemlere giderek daha fazla ve zorluk derecesi daha yüksek maçta görev verdiğini belirten Namoğlu, “Türk hakemliğinin iyi noktada olduğunu ve daha iyi noktalara gittiğini söyleyebiliriz. Elit kategoride Cüneyt Çakır, 1. kategoride Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım, Hüseyin Göçek var. Türk hakemliğinin Avrupa’da Türk futbolundan ileride olduğunu söyleyebilirim. Bir aksilik olmazsa, büyük ihtimalle Cüneyt Çakır, Avrupa Şampiyonası Finalleri’nde yer alacaktır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!