58 aynen uygulanacak

Güncelleme Tarihi:

58 aynen uygulanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2012 00:00

Futbol Federasyonu Başkanı Aydınlar ve yönetim kurulu ‘devam’ kararı aldı. Aydınlar: “Ben Türk futbolu için elimden gelen her şeyi yaptım. Bundan sonra Disiplin Kurulu kararı verir, Tahkim Kurulu da nihai kararı onaylar ve biter.”

Haberin Devamı

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ‘göreve devam’ kararı aldı. Ve bu kararını da ‘kulüplerden ve kamuoyundan gelen yoğun isteğe’ bağladı.
Gerçekten de Aydınlar’ın göreve devam etmesi için pekçok kulüp başkanı, hem telefonla kendisini aradı, hem de bizzat ofisine giderek ikna etmeye çalıştı.
Sadece bir kulüp hariç:

Fenerbahçe yöneticileri göreve devam etmesi için Mehmet Ali Aydınlar’ı hiç aramadı.
Dün yönetim kurulu toplantısından hemen sonra Aydınlar’a ulaştık. İşte Aydınlar’la telefonla yaptığımız o kısa konuşma:

* Görevi bırakacaktınız, kararınızı niye değiştirdiniz?
Kulüplerden ve spor kamuoyundan gelen baskılar etkili oldu. Herkes ‘güven tazelesin’ diyordu, bu vesileyle güven tazelemiş olduk. Önce onların yapması gerekeni biz yaptık yani.
* Kimlerin yapması gerekeni başkan?
Bizden güven tazelememizi isteyenlerin...

Haberin Devamı

* Sayın Yıldırım Demirören sizden güven tazeleminizi istemişti.
Ben yorum yapmıyorum. Ama asıl güven tazelememizi isteyenler başka?

* Onlar kim?
Kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

* Peki şimdi ne olacak?
Bundan sonra kanunlar ve yönetmelikler ne derse olur.

* Küme düşme?..
Benim yapacağım bir şey yok artık. Taraf değilim. Türk futbolu için elimden geleni yaptım. Bundan sonra Disiplin Kurulu kararı verir, Tahkim Kurulu da nihai kararı onaylar ve biter.

Olgaç istifa etti

BAŞKAN dahil 15 kişiden oluşan TFF Yönetim Kurulu’nda istifa eden tek isim Kemal Olgaç oldu. Dün sabah başkan Aydınlar’a cep telefonundan, “Şerefimizle geldik, öyle de gideriz, dediniz. Ben de şerefimle istifa ediyorum” yazılı mesaj gönderen Olgaç, daha sonra toplantıya katılarak, istifasını sundu. Aydınlar da istifayı kabul etti.

Şimdi ne olacak?

Hazirandan önce küme düşme var


* TFF, dün aldığı ‘devam’ kararıyla aslında şike sürecine son noktayı koymak için ilk ciddi adımını da atmış oldu.
Bu şu demek:
- Artık talimatname ne emrediyorsa o yapılacak.
Yani, eğer suç unsuruna rastalanırsa adı geçen tüm kulüpler küme düşürülecek. Futbol Disiplin Talimatnamesi’nin 58. Maddesi’nin uygulanması dışında hiçbir seçenek artık aranmayacak.
Dün yönetim kurulu toplantısına katılan bir federasyon üyesiyle yaptığımız telefon konuşması:

Haberin Devamı

* Şike kararı vermek için yargının kararını bekleyecek misiniz?
- Hayır, yargı kararını beklemeyeceğiz. Zaten böyle bir disiplin uygulaması da yok.

* Karar nisan ayından önce alınır mı?
- Takvimde bir zorunluluk hissetmiyoruz. Ne zaman çalışma biterse o zaman karar alınır.

* Ama haziran ayını da geçiremezsiniz herhalde.
- Doğru kararların haziran ayından önce çıkması gerekir.

* Şike soruşturmasını yürüten kurullarla konuştunuz mu?
- Biz karışmıyoruz ve inanın hiç konuşmuyoruz da onlarla.

* Neden?
- Hukuki bir sorun çıkar, etkilenme olur. Bu bakımdan çok hassas yaklaşıyoruz. İnanın iş bizden çıktı artık. Böylece bilgi kirliliği de sona erer.

* Biraz açar mısınız bunu?
- “Federasyonun alacağı karar yargıyı etkiler, karar almasın” diyorlar. Bizim birilerini affedeceğimizi söylüyorlar. Bunların hiçbiri bizi ilgilendirmiyor.

Haberin Devamı

İstifa isteyen 10 yöneticiyi Aydınlar ikna etti

YAKLAŞIK 3 saat süren TFF Yönetim Kurulu toplantısının başında 10 üyenin, “İstifa edelim” dediği, ancak başkan Mehmet Ali Aydınlar’ın bir konuşma yaparak bu isimleri istifadan vazgeçirdiği öğrenildi. Aydınlar’ın söz konusu konuşmada, “Bu ülkenin saygın insanları olarak çok önemli bir göreve soyunduk. Bu görevi yarım bırakıp gidemeyiz. Hukuk çerçevesinde görevimizi yapmaya devam etmeliyiz” ifadesini kullandığı belirtildi.

Fenerbahçe’ye gönderme

TFF Yönetim Kurulu’nun dün İstinye’de yaptığı toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, kulüplerden gelen istek üzerine ‘göreve devam’ kararı alındığı vurgulanırken, son cümlede, “TFF Yönetimi’ni güven tazelemeye davet edenlerin, asıl güven tazelemesi gerekenler olduğuna inanıyoruz” ifadesi kullanılarak, Fenerbahçe’ye göndermede bulunuldu.

Haberin Devamı

Kulüpler Birliği: Aydınlar’ın yanındayız

KULÜPLER Birliği Vakfı, TFF Yönetim Kurulu toplantısı devam ettiği sırada yazılı bir açıklama yaparak, vakıf üyesi kulüplerin çoğunun Mehmet Ali Aydınlar ve ekibinin devam etmesinden yana olduğunu bildirdi. Fenerbahçe Kulübü bu açıklamaya hemen cevap vererek, “Kulübümüzün, TFF yönetimi konusundaki görüşü, 26 Ocak’ta yapılan genel kurulda yöneticilerimizin ifade  ettiği şekildedir” dedi. Sarı lacivertliler bu konuda, yeni bir yönetimin yolunun açılması gerektiği şeklinde görüş bildirmişti.

CAS Hakimi Erkiner, ortalığı sarsacak iddialarda bulundu

Fener’i Avrupa’dan TFF men etti!

* ULUSLARARASI Spor Tahkim Mahke-mesi (CAS) Hakimi Kısmet Erkiner, dün Habertürk TV’de katıldığı programda, önemli iddialarda bulundu. “Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’nden UEFA değil TFF men etti” diyen Erkiner, şunları söyledi:
* UEFA, CAS’a gönderdiği savunmada diyor ki; ‘Şayet TFF şike konusunda bir kanaate varamazsa, UEFA’ya kulübü Şampiyonlar Ligi’nden çekmenin erken bir karar olduğunu söyleme yetkisindedir. TFF bize Fenerbahçe’yi ihraç edeceğini bildirmeseydi biz onu oynatırdık.’ 
* UEFA, TFF’nin F.Bahçe’yi Avrupa dan erken men ettiğini düşünüyor. 
* Türkiye’nin Avrupa kupalarından 8 yıl men cezası alması söz konusu değil. 
* TFF, UEFA’nın blöfünü göremedi. 
* Ben bu TFF’yi 1. Dünya Savaşı’ndaki Damat Ferit hükümetine benzetiyorum.
* Şike sahaya yansımamışsa, küme düşme cezası verilemez.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!