5 milyon dolarlık tenis şöleni başladı

Güncelleme Tarihi:

5 milyon dolarlık tenis şöleni başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2011 14:12

Dünyanın en iyi 8 raketini buluşturan TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul’da başladı. Kadın tenisinde teklerde dünya sıralamasında ilk 8'de, çiftlerde ise ilk 4'te yer alan sporcular Sinan Erdem Spor Salonu'nda büyük ödülü kazanmak için kıyasıya mücadele edecek. İlk maçta Kvitova ile Vera Zvonareva karşı karşıya geldi. Kvitova maçı 6-2 ve 6-4'le 2-0 kazandı...

Haberin Devamı

Turnuvada dünya 1 numarası Carolin Wozniacki, Maria Sharapova, bu yılın Wimbledon galibi Petra Kvitova, grand slam kazanan ilk Asyalı Çinli Li Na, ABD Açık 2011 şampiyonu Samantha Stosur, Belaruslu Victorıa Azarenka, Rus Vera Zvonareva ve Polonyalı Agnieszka Radwanska İstanbullu tenisseverlerin karşısına çıkacak..

Sporcuların olası sakatlığı halinde Fransız Marion Bartoli ve Alman Andrea Petkovic yedek sporcular olacak.

Çiftlerde ise Kveta Peschke-Katarina Srebotnik, Liezel Huber-Lisa Raymond, Gisela Dulko-Flavia Pennetta, Vania King-Yaroslava Shvedova turnuvada yer alacak.

AYDA ULUÇ: DÜNYANIN GÖZÜ BU ORGANİZASYONDA

GRUPLAR

3 yıl boyunca Türkiye'de yapılacak olan turnuvada tenisçiler, kırmızı ve beyaz olmak üzere dörderli iki grupta mücadele edecek. Kırmızı grupta Wozniacki, Kvitova, Zvonerava ve Radwanska, beyaz grupta ise Sharapova, Azarenka, Li Na ve Stosur yer alıyor. Bugün başlayacak grup maçları, 28 Ekim’de tamamlanacak.

Haberin Devamı

Grup maçları her gün saat 17.00’de başlayacak ve bir günde 3 maç yapılacak. Gruplarda ilk iki sırayı alanlar, çapraz eşleşmeyle 29 Ekim’de yarı finalde karşılaşacak. Turnuva, 30 Ekim Pazar günü yapılacak final maçıyla sona erecek. Organizasyon üst üste 3 yıl İstanbul’da gerçekleşecek. Karşılaşmalar  NTV Spor, TRT HD ve Eurosport'ta canlı olarak yayınlanacak.

Kırmızı Grup
Caroline Wozniacki
Petra Kvitova
Vera Zvonareva
Agnieszka Radwanska

Beyaz Grup
Maria Sharapova
Victoria Azarenka
Li Na
Samantha Stosur

KAZANAN SERVET ALACAK

Turnuvanın bu yılki toplam ödülü 4 milyon 900 bin dolar olacak. İstanbul’da kupayı kaldıracak olan tenisçinin gruptaki tüm maçlarını kazanması halinde tek başına elde edeceği ödül ise tam 1 milyon 750 bin dolar. Finale kadar hiç yenilmeyen 890 bin dolar elde edecek. Çiftlerde şampiyon olacak ikili ise 375 bin dolar kazanacak. Katılım payı 100 bin dolar olacak. Bu arada Sharapova 5 kez ile Championships’e kariyerinde en çok katılan isim olacak.

TENİSÇİLERİ TANIYALIM

CAROLINE WOZNIACKI

1990 doğumlu. Polonya kökenli Danimarkalı. Dünya 1 numarası ancak henüz Grand Slam şampiyonluğu yok. Yıldızlarda voleybol milli takımında oynadı. THY’nin marka elçisi. 2006’da TED Cumhuriyet Kızları Turnuvası’nı kazandı. Bu yıl Avustralya ve ABD Açık’ta yarı final oynadı.

MARIA SHARAPOVA

1987 doğumlu Rus tenisçi halen dünya 2. numarası. 2004 Wimbledon, 2006 ABD Açık ve 2008 Avustralya Açık grand slam zaferleri var. 2011 Wimbledon finalinde Kvitova’ya yenildi. Maçta attığı çığlıklarla ünlü. Efesli Vujacic’in nişanlısı.

SAMANTA STOSUR
1984 doğumlu Avustralyalı. Dünya 6’ncısı. Bu sezon ABD Açık’ı kazanarak kariyerinin ilk Grand Slam zaferini elde etti. Fransa Açık’ta 2009 yarı final ve 2010’da final oynadı.

AGNIESZKA RADWANSKA
1989 doğumlu Polonyalı dünya klasmanında 8. sırada. 2008’de Avustralya Açık ve Wimbledon’da, 2009’da da Wimbledon’da çeyrek final oynadı. 2011’de Avustralya Açık’ta çeyrek finalist oldu, 3 WTA turnuva kazandı.

Haberin Devamı

VERA ZVONAREVA
Rus raket dünya klasmanında 5. sırada. Grand slam zaferi yok. 2010’da Wimbledon ve ABD Açık’ta final oynadı. Bu sezon Avustralya’da yarı finali var. Doha ve Bakü’yü kazandı.

VICTORIA AZARENKA
1989 doğumlu Belaruslu tenisçi dünya sıralamasında 3. durumda. Bu sezon Fransa Açık’ta çeyrek final, Wimbledon’da da yarı final gördü, 2 WTA turnuvası kazandı.

PETRA KVITOVA
1990 doğumlu Çek raket dünyanın 4 numarası. Hızla yükselen genç tenisçi bu sezon Wimbledon’ı kazanarak adından söz ettirdi, Avustralya Açık’ta çeyrek final oynadı. 2011’de 3 WTA turnuvasında şampiyon oldu.

Lİ NA
1982 doğumlu Çinli dünyanın 7 numarası. Bu sezon Fransa Açık’ta zafere ulaşan Li Na teklerde Grand Slam kazanan ilk Asyalı olarak tarihe geçti. Bu sezon Avustralya’da final oynadı. Sidney turnuvasında Clijsters’i yenip kupayı aldı.

Haberin Devamı

TURNUVADA BUGÜN

17.00: P.Kvitova-Vera Zvonareva - NTVSPOR
2. maç: C. Wozniacki-A.Radwanska - TRT HD
3. maç: M.Sharapova-S.Stosur - TRT HD

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!