41 kere maşallah

Güncelleme Tarihi:

41 kere maşallah
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2010 01:33

Dimitar Ivankov, kariyerindeki 41. golü atarak Kolombiyalı kaleci Rene Higuita’yı yakaladı. Tecrübeli file bekçisi 1999’da kapısından döndüğü Bursaspor ile şimdi şampiyonluğu kovalıyor.

BURSASPOR’un Manisaspor’u 2-0 yendiği maçta, yeşil beyazlıların ilk golünü atan Dimitar Ivankov, dünyanın en golcü 3. kalecisi unvanını Rene Higuita ile paylaşıyor artık. Bursaspor’da oynadığı dönemdeki 6. golünü kaydeden Bulgar kaleci, efsane olma yolunda adım adım ilerliyor. 2005’te geldiği Kayserispor’da geçirdiği 2 yılın ardından yeşil beyazlı kulübe transfer olan Ivankov, Türkiye Kupası sevinci yaşamıştı. Bursaspor’a transfer olan Ivankov’un transfer hikayesi ise bir hayli ilginç...

1999’da istediler, olmadı

Bulgar file bekçisinin, transferindeki kilit isim ise Samet Aybaba’nın yardımcılığını yapan Adnan Örnek’tir. Örnek ile Ivankov, 1999 yılında tanışmışlar. O yıllarda yeni antrenör olan ve yeşil beyazlı takım için futbolcu izleyen Adnan Örnek, Bursaspor’a tavsiye eder Bulgar file bekçisini... Levski Sofya’nın Ivankov için 350 bin TL istemesi bu transferin suya düşmüş.

Beyaz yalanla işi bitirdi

Kaderin ördüğü ağlardan kaçamayan Örnek ile Ivankov’un yolu 2008’de bir kez daha kesişir. Samet Aybaba’nın yardımcılığını yapan Örnek, yine Ivankov’un transferi için devreye girer. Bulgar kaleci ile samimiyeti bulunan Örnek, beyaz bir yalanla kandırır Ivankov’u. Çocuklarının eğitimi için Bulgaristan yakınlarında bir kulüp bakan Ivankov’a, “Bursa’da Amerikan Koleji var. Çocukların eğitimlerini orada sürdürebilir” diyerek aklını çeler Bulgar file bekçisinin... Bursaspor’la sözleşme imzalayan Ivankov, “İmza tamam, şimdi okula kayıt yaptırmaya gidelim” deyince Örnek’in söylediği yalan ortaya çıkar. Olayların devamında Aybaba ile tartışan Adnan Örnek, istifa eder.
Kendisini Bursaspor’a kazandıran Adnan Örnek’in istifa etmesinin sebebi Ivankov, Bursaspor forması ile şimdiye kadar 6 kez gol sevinci yaşadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!