4 marinaya da talip olacağız

İzmir’i A Plus konut konseptiyle tanıştıran, Folkart Narlıdere Evleri ve Folkart Mavişehir’le sektörün çıtasını yükselten Folkart Yapı A.Ş., yatırımlarına doluduzgin devam ediyor.

Haberin Devamı

Firma şimdi de Bayraklı’da, Avrupa’nın en yüksek beşinci ikiz kulelerini hayata geçiriyor. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir’deki yatırımlarının süreceğini söylüyor, “Hükümetin İzmir için açıkladığı 35 proje arasında dört de marina var. Dördüne de talibiz. Bir de insanların gittiğinde aradıkları her şeyi bulabilecekleri alışveriş merkezi yapacağız” diyor.


Öncelikle, İzmir sevdası nereden kaynaklandı?

Yıl, 2004... İlaç dağıtım şirketimiz Hedef Alliance, Türkiye’de yüzde 40 pazar payına sahip. Ancak Ege’de bunun yarısı kadar. Çok sayıda yönetici gönderdik ama bir türlü istediğimiz noktaya ulaşamadık. Bunun üzerine iş başa düştü. Toparlama amacıyla bir yıllığına ben geldim. Ege’yi de kısa sürede Türkiye geneliyle aynı seviyeye getirdim. İzmir’i gördükten sonra, yaklaşık 20 yıldır yaşadığım İstanbul’un ne kadar yorucu bir şehir olduğunu daha iyi anladım. İstanbul’da bulabileceğiniz her şey İzmir’de fazlasıyla vardı. Hem de oradaki trafik ve hengame olmadan... Ben, hayatın her saniyesinin çok kıymetli olduğuna inanıyorum. Bu nedenle ömrümün birkaç senesini trafikte geçirmek istemiyorum. Kısacası, İzmir’e aşık oldum ve yerleşme kararı verdim. Bu yüzden aile büyüklerimle ters düştüğüm anlar bile oldu.

Haberin Devamı

Peki, inşaat sektörüne geçiş nasıl oldu?

İzmir’e ilk geldiğimde, “Bana 8-10 ev bakın, en güzeli hangisiyse orada oturacağım. Bunu hak ettiğimi düşünüyorum” dedim. Ancak, arkadaşlarımın gösterdiği evlerin hiçbirini beğenmedim. Hayalimdeki siteyi bulamadım. İnşaat sektörüne olan merakım, İzmir’de özellikle A Plus konsept eksikliğini görmem, baba mesleği olan bu işi burada başlatma fikrini doğurdu. Folkart Narlıdere fikri işte o gün ortaya çıktı. Sonra Folkart Mavişehir, şimdi de Bayraklı’daki Folkart Towers...

3 ayda 800 kişi alacağız

Folkart Towers’ı tanıtabilir misiniz?

Folkart Towers; alışveriş mekanları, ofisler ve rezidanslardan oluşuyor. İzmir’de bu konseptte başka bir proje yok. 150 bin metrekare brüt alana sahip. 200’er metre yüksekliğinde, 40’ar katlı iki kule olarak inşa edilecek. Tamamlandığında Avrupa’nın en yüksek beşinci ikiz kuleleri olacak. Toplam 150 milyon dolarlık bir yatırım. Eylül 2013’te bitirmeyi planlıyoruz. Metrekare birim fiyatları ortalama 2 bin 600 dolar. Ortalama bin kişiye iş imkanı sağlayacak. Faaliyete geçtiğinde yaklaşık 4 bin kişinin çalışacağı ve yaşayacağı dev bir kompleks olacak. İlk olmasından dolayı büyük ilgi gördü. Daha birinci ayında, satışa sunulan A Kulesi’nin yüzde70’i satıldı. Yoğun talep nedeniyle B Kulesi’ni de satışa çıkardık. Hem ofis hem rezidans alan çok oldu. Satışların iyi olmasını zaten bekliyorduk. Yine de görmüş olduğumuz büyük ilgi bizi şaşırttı.

Haberin Devamı

Önümüzdeki yıllarda neler yapmayı planlıyorsunuz?

Kısa zamanda çok iş yaptık, marka olduk. İnsanlar artık bizi tanıyor, güveniyor. İzmir’de yatırımlarımız sürecek. Önümüzdeki üç ayda 700-800 kişiyi işe alacağız. İzmir, gecekondu sayısının en yüksek olduğu şehirlerden biri... Üstelik, İzmir’in en kıymetli bölgelerinde yer alıyor bu yapılar. Kent yenileme projeleri kaçınılmaz. İzmir’de önümüzdeki 20 yılda yapılacak çok iş var. Yeni projeler tabii ki olacak. Buna ilişkin çalışmalarımız sürüyor. Ancak gördüğüm kadarıyla İzmir’in en büyük ihtiyaçlarından biri, insanların gittiğinde aradıkları her şeyi bulabilecekleri bir alışveriş merkezi. Bu yıl içinde İzmir’in bu eksikliğini giderecek projeyi mutlaka başlatacağız. Ayrıca, bu kentin bir de marina sorunu var. Hükümetin İzmir için açıkladığı 35 proje arasında dört de marina var. Dördüne de talibiz. Profesyonel bir ekip kurduk, konuyu masaya yatırdık, ilerlemeye, proje haline getirmeye çalışıyoruz. Bu konu hükümet nezdinde henüz düşünce aşamasında. Bu tür projelerin hayata geçmesinde iki yol var. Ya hükümet ilgili bakanlık kanalıyla kendisi projelendirir ya da bir yatırımcı geliştirir, sunar, destek alır ve yapar. Biz bu yolu seçeceğiz. Kendimiz proje hazırlayıp sunacağız.

 

Haberin Devamı

OTOMOBİL
Hafta sonu spor araba

* İlk arabam Volkswagen Vento’ydu.
* Şimdi bir makam otomobilim (7 serisi BMW) ve spor cipim (Porsche) var.
* Bir arabadan beklentim güven ve konfor.

 

 

BESLENME
Balıkla doymuyorum

* Az da olsa kahvaltı yapmadan evden çıkmam.
* İlle de otlu peynir olsun isterim. Bir de yağda yumurta.
* (Misafirlerim yoksa) yoğun tempodan dolayı öğlen yemeklerim düzensizdir. Saati ve ne yediğim hiç belli olmaz. Genelde çok hızlı bir şekilde ayaküstü bir şeyler atıştırıp geçiştiririm.
* Akşamları yüzde 70 dışarıda yiyorum. Evde olduğumda da yüzde 80’inde misafir olur. Eşimle başbaşa akşam yemeği yediğimiz nadirdir.
* Sulu yemekleri, kırmızı eti çok seviyorum. Balık sevmiyorum, çünkü doymuyorum. Ot kültürüne de bir türlü alışamadım.
* En sevdiğim yemek makarna, hiç sevmediğim ise bamya.
* Bir de suşiden çok hoşlanıyorum. Kahvaltıda bile yiyebilirim.
* Pazarları mutfağa girer, kahvaltıyı ben hazırlarım.Güzel menemen ve makarna yaparım.

MEKAN
Personel çok önemli

Haberin Devamı

* İzmir’de en çok Tavacı Recep, Alaçatı Yusuf Usta, Konak Pier’deki Yüzde 100 Restoran, Tuval ve Marrakech’i seviyorum. İş yemekleri için de Balık Pişiricisi ve Sipari’yi tercih ediyorum.
* İstanbul’da iş görüşmem yoksa annemde yerim.
* Yurtdışında yerel lezzetleri denemekten hoşlanıyorum.
* Brezilya, Arjantin, İsrail mutfağı olan mekanlar da ilgimi çekiyor.
* Bir mekanda en çok personelin kalitesine dikkat ederim. Sonra kalite ve lezzete bakarım. Bunlar olduktan sonra ambians çok da önemli değil.

SPOR
Ağırlık çalışıyorum


* Haftanın 4-5 günü 2-3 saat masatenisi oynuyorum, koşuyorum, ağırlık çalışıyorum.
* Eskiden haftada 1-2 gün futbol da oynuyordum. Ancak 1.5 sene önce kayak yaparken ön çarpaz bağlarım koptuğu için bıraktım.
* Fenerbahçeliyim. Altay’ı da destekliyorum.

TATİL
Yılda bir kez 10 gün

Haberin Devamı


* Yılda bir kez (eylül ortası gibi) sadece tatil amaçlı yurtdışına giderim. Kendime 10 gün zaman ayırırım.
* Her defasında farklı bir ülkeyi seçerim. Dünyayı görmekten, farklı kültürlerdeki insanları tanımaktan hoşlanıyorum. Genellikle de daha az gelişmiş ülkeleri tercih ederim.
* Bu sayede ülkemin, işimin kıymetini daha iyi anlarım. Bana bir çeşit ders gibi gelir. Bu anlamda beni en çok Küba ve Mısır’dan etkilendim.
* Yazın hafta sonları Çeşme’ye yazlığa da gidiyorum. Çeşme’yi çok seviyorum.

MODA
Yırtık kot da giyerim

* Takip etmem ama hassasım. Alışveriş yapmayı, kaliteli giyinmeyi seviyorum.
* Kışın hafta içi hep takım elbise giyerim. Yazın ceket ve kravatı çıkarıyorum.
* Hafta sonları sporum. Yırtık kot da giyerim.
* En sevdiğim renkler siyah ve beyaz.

HOBİ
Tavlada rakip tanımam


* En büyük hobim tavla oynamak. İddialıyım, rakip tanımam.
* Bowling oynamayı da çok seviyorum.
* Yaşanmış öyküleri anlatan ödüllü filmlerin DVD’lerinden oluşan koleksiyonum var.
* Kitapla aram iyi değil, hem fırsatım yok hem de okumayı sevmiyorum.
* Güzel olan her tür müziği dinlerim. Ama en çok sanat ve halk müziğinden hoşlanırım. Dinlerim de, keyif aldığım her ortamda söylerim de... Bir ara altı ay bağlama dersi aldım ama çalmasını bir türlü öğrenemedim.


TEKNOLOJİ
2-3 ay açmadığım olur

* Bilgisayarımı sadece mailler ve iş akışlarını kontrol için kullanıyorum. Iphone aldığımdan beri bazen 2-3 ay açmadığım oluyor.
* Onu da sadece mailleri görebilmek için aldım. Onun dışında hiçbir özelliğini kullanmıyorum. Ama bir üst modeli çıksa hemen alırım.


HOBİ
Tavlada rakip tanımam

* En büyük hobim tavla oynamak. İddialıyım, rakip tanımam.
* Bowling oynamayı da çok seviyorum.
* Yaşanmış öyküleri anlatan ödüllü filmlerin DVD’lerinden oluşan koleksiyonum var.
* Kitapla aram iyi değil, hem fırsatım yok hem de okumayı sevmiyorum.
* Güzel olan her tür müziği dinlerim. Ama en çok sanat ve halk müziğinden hoşlanırım.Dinlerim de, keyif aldığım her ortamda söylerim de... Bir ara altı ay bağlama dersi aldım ama çalmasını bir türlü öğrenemedim


KARİYER
Hayat üniversiteliyim


* Orta okul mezunuyum.
* Okumak yerine çalışmayı seçtim.
* Sekiz yaşımdan beri iş hayatının içindeyim.
* Hayat üniversitesinde okudum diye düşünüyorum.
* 14’ümde personel müdürü oldum, 200 kişi bana bağlıydı. 22 yaşımda genel müdürlük koltuğuna oturdum.
* Bu anlamda çocukluğumu yaşayamadım. Ancak çok şey öğrendim.
* Halen Folkart Yönetim Kurulu Başkanı, Saya Grup Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyorum.
* Çocukken kamyon şoförü olmak isterdim.


TOPLANTI
Maksimum 2 saat sürer


* Günümüzün her dakikası aslında toplantı halinde geçiyor. Ancak yönetim kurulu olarak ayda bir toplanıyoruz.
* Çok fazla uzatmam. Pratik düşünmeyi, hızlı karar vermeyi severim. Teferruattan hoşlanmam. Sonuç odaklıyımdır. Detaya boğmam.
* Eğer bir yöneticim farklı fikir üretmiyorsa birlikte olmamızın anlamsız olduğunu düşünürüm. Dinlemeyi, fikir alıp vermeyi severim.
* Ucuz etin yahnisinin yavan olacağına inanırım. Onun için bedeli neyse öder en iyilerle çalışırım.

GÜNE BAŞLANGIÇ
Erken yatmayı sevmem


* Her günü belli olan bir yaşamım yok. İşimin yapısı gereği kaçta yatıp kaçta kalkacağım hiç belli olmaz.
* Ancak normal zamanlarda bile en erken 2’de yatarım. 9 gibi kalkarım. En geç 10’da da işte olurum.
* Aradaki süreçte kişisel bakımımı yaparım, kahvaltı ederim, birkaç gazeteye göz atarım, haber kanallarını seyrederim.

SADIK DOSTLAR
Afrika papağanım var

* Bir Afrika papağanım var. Adı, Kuki. 100’e yakın kelime biliyor. Televizyon açıkken duyduğu tüm kelimeleri de mırıldanıyor.


HAYAT FELSEFESİ
İnsan ömrü çok kısa. Bu nedenle kimseyi kırmayalım, sevelim, elimizden geldiğince çevremizdekilere maddi-manevi yardımcı olalım, onlar için de yaşayalım.

Yazarın Tüm Yazıları