34 yaşında basketbola veda etti

Güncelleme Tarihi:

34 yaşında basketbola veda etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2012 17:34

İspanya basketbolunun yetiştirdiği en önemli oyuncular arasında yer alan Jorge Garbajosa’nın aktif basketbol yaşantısını sonlandırıp İspanya Basketbol Federasyonu’nda göreve başladığı açıklandı.

Haberin Devamı

Geçen sezonu Unicaja Malaga’da tamamlayan Jorge Garbajosa, 34 yaşında aktif basketbol yaşantısına nokta koydu. İspanya Basketbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, “Eski İspanya Milli Takımı oyuncularından Jorge Garbajosa uzun ve başarılı basketbol kariyerine oyuncu olarak son verme kararı aldı. Ancak kendisi İspanya Basketbol Federasyonu’nda hem Milli Takım hem de 2014 Dünya Şampiyonası’nın tanıtımı konularında bizimle beraber çalışacak” denildi.

Garbajosa ise emeklilik kararının oldukça zor olduğunu belirterek, “Ancak İspanya Basketbol Federasyonu’nda çalışacak olmak bu zorluğu biraz olsun hafifletti. Oynadığım bütün takımlara, antrenörlerime, takım arkadaşlarıma, rakiplerime, hakemlere, sponsorlara, basına ve taraftarlara çok teşekkür ediyorum. Bütün bunlar birleşerek dünyada en çok yapmak istediğim şey olan basketbol oynamamı sağladılar. Her zaman takımımın İspanya olduğunu söylemiştim. İspanya Basketbol Federasyonu’nda kendimi evimde hissediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!