32. AEFCA Sempozyumu başladı

Güncelleme Tarihi:

32. AEFCA Sempozyumu başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2011 12:59

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) ile Avrupa Futbol Antrenörleri Dernekleri Birliği'nin (AEFCA) ortaklaşa düzenledikleri, “Futbolun Gelişimi-Bugün ve Yarın” konulu 32. AEFCA Sempozyumu, Lara'daki Kervansaray Otel'de başladı.

AEFCA üyesi 45 ülke ile üye olmayan ülkelerden 135 futbol profesyonelinin katıldığı sempozyumun açılışına AEFCA Başkanı Josef Venglos, TÜFAD Başkanı İsmail Dilber, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, UEFA'nın Teknik İşlerden Sorumlu Direktörü Andy Roxburgh ve Türk antrenörler Metin Türel ile Özkan Sümer katıldı.
Sempozyumun açılışında konuşan AEFCA Başkanı Venglos, farklı ülkelerden gelen antrenörlerin işbirliği içinde olmalarının önemli olduğunu ifade etti. Sempozyumda deneyim ve bilgilerin paylaşılacağını kaydeden Venglos, AEFCA'nın futbol felsefesinin bu sempozyumlar sayesinde antrenörler ve futbol dünyasına tanıtıldığını anlattı. Antrenörlerin gelişimine katkıda bulunmayı istediklerini belirten Venglos, AEFCA'nın UEFA ve FIFA'nın ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise, Türkiye'nin futbolda son yıllardaki durumunun iyi olmadığını söyledi. Türkiye'nin 9 sene önce oldukça iyi bir noktada olduğunu ifade eden Akaydın, “Dünümüzde başarılar var, bugünümüz pek iyi değil ama yarınımızın iyi olması umudunu taşıyoruz” dedi. Antalya'nın tarihsel, kültür ve doğal zenginlikleriyle ünlü bir şehir olduğunu vurgulayan Akaydın, kentin Türkiye'deki turizm potansiyelinin yüzde 35'ini karşıladığını ve 11 milyona ulaşan turist sayısı ile dünyada en çok ziyaret edilen 4'üncü şehir olduğunu dile getirdi.
Toplantının açılış töreninin ardından Danimarka Futbol Federasyonu (DBU) Teknik İşlerden Sorumlu Direktörü Peter Rudbaek tarafından “2011 UEFA Ümit Milli Takımlar 21 Yaşaltı Şampiyonası'nın yansımaları” konulu sunum yapıldı.

Sempozyumun açılış töreninin sonunda TÜFAD Başkanı İsmail Dilber tarafından AEFCA Başkanı Venglos ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a teşekkür plaketi verildi.
Sempozyum 23 Kasım'da sona erecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!