3 hedeften ikisi olur

BÜYÜK takım oyuncularının alt liglerde oynayan takımlarla o şehirlerde oynanan maçlardaki en büyük sorunu maça konsantre olamamasıdır.

Haberin Devamı

Bireysel hatalar yapılır, sıkıntı yaşanır. Galatasaray bunun üstüne hiç alışık olmadığı bir saatte oynadı.  Kadro kalitesi sorun çıkarmayacak kadar Galatasaray’ın lehine iken oyunun hemen başındaki kırmızı kart maça heyecan duymak için gelenlerin hevesini öldürdü. Bu kart olmasa Galatasaray yine kazanırdı ama 5.dakikadan sonra Galatasaraylı oyuncular golü buldu ve maçı rolantiye aldı. Kart Galatasaraylı oyuncuların da oynama iştahını kaçırdı. Fakat ilk yarının son bölümünde kaçan Galatasaray seyircisinin keyfi idi.

Kırmızı mahvetti

Galatasaray’ın maça iştahlı başlangıcını kesen kırmızı ve gol sonrası bozulan konsantre Orduspor’un pozisyon bulması ile sonuçlandı. Bunu engellemek isteyen Rijkaard, Nonda ve Mehmet Topal’ı oyuna aldı. Aslında maçı aldı. Galatasaray kolay geçmesi beklenen maçı zorlamadan her iki yarının başında attığı iki golle temiz bir galibiyet aldı.
10 kişi oynamak her takım için zordur ama Galatasaray’a karşı daha
zordur. Orduspor ilk yarıda bütün gücünü ortaya koydu ve ikinci yarıyı kaldıramadılar. Orduspor karşılaşması Galatasaray’ın devre arasını nasıl geçirdiğini, neler yaptığını, oyuncuların nasıl hazırlandığını görebileceğimiz ilk maç olacakken kırmızı her şeyi mahvetti.

Haberin Devamı

Bu kadro kupa kaldırır

Caner’in solbek olmadığını anlayan Rijkaard onu önde kullanmaya başladığından beri verim almaya başladı. Orduspor’a karşı ilk bölümde Galatasaray’ın en aktif ve etkili oyuncusuydu.
Nonda sağlam olduğunda yine iyi bir alternatif forvet olduğunu gösterdi. Rijkaard’ın elindeki kadronun sakatlar da düzelince ne denli iyi olduğu açıkça belli. İyi ve randımanlı kullanılırsa bu kadro ligi, Avrupa’yı ve kupayı da kaldırır. Yapılacak transferler ekstra olur ve Galatasaray’ı bir basamak daha atlatır. Fakat öncelik defansın göbeğine verilmeli.
G.Saray, Avrupa Ligi’nden sonra Türkiye Kupası’nda da zirvede. Takım artık grup maçları oynamayı alışkanlık haline getirdi. Eğer büyük sakatlıklar yaşanmazsa G.Saray bu üç hedeften ikisinde başarılı olur.

Yazarın Tüm Yazıları